Sreda 04.08.2010.
21:36
Vestionline, Mondo

Marjanović: Jednom ću i ja među 12

Da u taboru košarkaške reprezentacije Srbije zaista vlada zdrav, sportski i drugarski ambijent, najbolje se vidi po reakcijama igrača kojima je selektor Dušan Ivković saopštio da više nisu u konkurenciji za nastup na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

Na turnir u Istanbulu otputovaće 14 košarkaša, dok će se Boban Marjanović, Bojan Popović i Ivan Radenović okrenuti klupskim obavezama.

Dojučerašnji centar Hemofarma, ubuduće moskovskog CSKA, drugu godinu zaredom je "precrtan" uoči prvih pripremnih utakmica.

"Prošle godine selektor nije pogrešio, nadam se da neće ni ove i da ćemo ih čekati ispred Skupštine", aludirao je Marjanović na osvajanje srebrne medalje na Evrobasketu u Poljskoj.

"Razočaran sam, ali život ide dalje. Očekuju me pripreme sa CSKA i nadam se da će mi dosta pomoći period proveden sa reprezentacijom. Na meni je dalje da radim i napredujem. Nadam se da ću jednog dana i ja biti među 12 odabranih", dodao je Boban Marjanović. 

Ista priča važi i za Radenovića. Drugu godinu prolazi najteži deo priprema, ali otpada kada na red dođu utakmice.

"Nema ljutnje. Svi smo radili da se na Svetskom prvenstvu predstavimo u najboljem sastavu. Selektor je odlučio onako kako je mislio da je najbolje za tim", izjavio je Radenović, a prenosi kosarka.rs.

"U srpsku košarku sam se vratio kao nepoznanica. Dobio sam šansu da budem u krugu potencijalnih reprezentativaca i posle dva leta mogu da kažem da sam zadovoljan kako sam se uklopio".

Bojan Popović letos je naknadno pozvan na pripreme i na kraju bio deo tima koji je postao vicešampion Evrope. Sada kaže da "nije mnogo očekivao", pa se nije ni razočarao!

2024 © - Vesti online