Sreda 16.01.2019.
14:06
N1

Kraljevčani stigli u Beograd na skup za Olivera Ivanovića

instagram.com/@PredragVostinic
 

Oni su iz Kraljeva su pošli u subotu, 12. januara, i danas u podne su stigli na Petlovo brdo u Beogradu gde su ih dočekali predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" sa zastavama Pobunjeni gradovi i lecima "Ibarski marš, Vreme je za pravdu! Vreme je za istinu! Bez straha!"

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta rekao je da ne očekuje od vlasti da rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića.

- Meni je stvarno teško da išta očekujem. Ja i bilo ko od nas, šta god da smo očekivali, uvek je bilo gore. Tako da mi ne možemo imati bilo šta gore od nerasvetljavanja (ubistva Olivera Ivanovića), a to već imamo. U principu, sva moja očekivanja su u tom smislu već 'ispunjena', ako uzmemo u obzir ko treba da nam ispuni ta očekivanja, a to su ovi ljudi koji trenutno upravljaju državom - izjavio je Voštinić za N1.

Prema njegovim rečima, ta očekivanja bi ipak, mogla da se promene.

- Ukoliko bismo svoje zehteve i očekivanja okrenuli jedni prema drugima, nateravši instutucije da rade svoj posao, da nateramo ljude da prezumu te institucije na način na koji to, između ostalog, i Ustav propisuje, ma koliko floskularno to zvučalo, onda bismo možda mogli da promenimo očekivanja - kazao je.

Aktivisti Lokalnog fronta su u "Ibarski marš" dug 170 kilometara krenuli kako bi ukazali da "nema strašnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja".

Za trasu kretanja izabrana je Ibarska magistrala kao simbolička veza izmedju Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i Kraljeva.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" pozvala je građane da se pridruže ili iskažu svoju podršku i solidarnost Lokalnom frontu na jednom od punktova koji su organizovani na njihovoj poslednjoj deonici puta od Kraljeva do Beograda.

Oni će se večeras u 18 sati pridružiti protestu koji počinje na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će povorka krenuti ka Hramu svetog Save, gde će biti zapaljene sveće za Olivera Ivanovića. 

2024 © - Vesti online