Sreda 16.01.2019.
12:04
Vestionline,

Azar odbio dve ponude Čelsija, hoće na leto u Real

EPA/Facundo Arrizabalaga
Eden Azar

Eden Azar neće produžiti ugovor sa Čelsijem i čeka ponudu iz Real Madrida. Nedavna vest da je Čelsi već odredio cenu za najboljeg igrača dobija potvrdu od izvora iz Belgije koji tvrde da će Azar narednog leta pokušati da pređe u Real.

Podsetimo, Azarov ugovor ističe za godinu i po dana i sledeće leto je poslednja šansa za Čelsi da zaradi ozbiljan novac na njemu ako ne želi da ostane bez obeštećenja. Naravno, sve to pod pretpostavkom da Azar ne produži ugovor do leta. A neće…

Belgijski fudbalski ekspert Kristof Tero tvrdi da je Azar od letos odbio dve ponude Čelsija za produžetak ugovora.

- Do sada je odbio dve ponude i poručio je da ne želi da potpisuje novi ugovor. To znači da čeka nešto, a to nešto može da bude samo jedan klub - Real Madrid. Koliko sam upućen, oni su zainteresovani za njega, ali još nisu napravili konkretne korake. Nema nikakav digovor ni sa Azarom, ni sa Čelsijem. Niti su zvali u poslednje vreme kao što su zvali letos. Tada su zvali Čeli i Marina Granovskaja im je rekla da Azara nije na prodaju što je Real Madrid poštovao. Ali mogli bi da se vrate sledećeg leta jer su im potrebna pojačanja posle ovakve sezone, a lakše je dovesti igrače koji imaju samo godinu ugovora - kaže Tero za britnski Skaj sport.

Iako se i PSŽ ranije pominjao kao zainteresovan klub, njegove šanse su minimalne.

- Azar ima samo dve opcije. Novi ugovor u Čelsiju ili prelazak u Real. PSŽ ga ne zanima. Mislim da će pokušavati da izgura transfer u Real, ali na sada je na Realu da pređe na dela.

Podsetimo, Čelsi je spreman na takav scenario i odredio je cenu od 100.000.000 funti za Azara,a što je oko 112.000.000 evra ako neko bude želeo da ga kupi narednog leta. To je možda previše para s obzirom da Belgijanac ulazi u poslednju godinu ugovora, ali možda i nije s obzirom da je malo fudbalera njegove klase koji će biti dostupni na tržištu.

2024 © - Vesti online