Sreda 16.01.2019.
12:58
Vestionline,b92.net

Putin dovodi investitora za "brata" Beograda na vodi

EPA/Michael Klimentyev/Sputnik/K
Vladimir Putin

Reč je o prostoru koji se nalazi prekoputa "Beograda na vodi".

"U novobeogradskom Bloku posedujemo pola hektara i izuzetno smo zainteresovani za razvoj tog područja...To bi trebalo da bude novi deo prestonice sa više od 350.000 kvadrata u kojima bi bio smešten centar poslovnih zbivanja ovog dela Evrope", rečeno je "Politici" u "Marera propertizu".

List navodi da će o ulaganju kapitala u beogradsko priobalje biti reči kada u Srbiji stigne predsednik Rusije Vladimir Putin. 

U Gradskoj upravi rečeno je da bi Blok 18 mogao da postane dom za sve organe Vlade Srbiji i Skupštine Beograda sa sekretarijatima. Na taj način, navodi "Politika", Beograd i Srbija bi bez utroška novca iz budžeta dobili najmodernije i najfunkcionalnije uslove za rad. 

Ako pregovori državnog vrha Srbije i Rusije o razvoju Bloka 18 urode plodom, "Marera" bi možda već sledeće godine mogla da otvori gradilište, pod uslovom da želi da koristi ideje arhitekata koji su 2016. godine pobedili na anketnom urbanističko-arhitektonskom konkursu za područje na levoj obali Save. 

U protivnom, navodi "Politika", "Mareri" će trebati više vremena dok ne počne sa gradnjom, jer će morati da zatraži promenu plana.

2022 © - Vesti online