Sreda 16.01.2019.
10:52
Vestionline, Tanjug

"Imamo određene indicije ko je ubica Ivanovića"

EPA/Janos Marjai
Nebojša Stefanović

On je rekao da Beograd, bez obzira na ponašanje Prištine, ima određene indicije ko je ubica, da se zna za "kretanje određenih lica na KiM i odlazak u jednu zapadnu zemlju".

- Pokušavamo sa tom zapadnom zemljom da dođemo do potvrde. Moramo da budemo ozbiljni, da sve ono do čega smo došli bude potkrepljeno dokazima - rekao je Stefanović za TV Prva i dodao da u istrazi očigledno ne učestvuje ni EULEKS.

Stefanović je naveo da je srpsko Tužilaštvo poslalo Prištini na hiljade dopisa, gde su tražili čaure sa lica mesta. 

- Tužilaštvo ili nije dobijalo odgovor ili su dobijali ono što nismo tražili. Tražili smo originalne čaure, a dobili klonirane čaure - pojasnio je on.

Dodaje da je Milan Radoičić dao svoj iskaz i da postoje dokazi da se nije nalazio u tom trenutku na prostoru KiM, te da istraga koju Beograd sprovodi nije urađena "ofrlje" . 

- Nije nam stalo da štitimo bilo koga, ako je kriv za nešto treba da ide u zatvor 1000 godina. Ali ne može na silu, ako to odgovara Prištini da svi sada moramo da guramo u tom pravcu. Ja nisam za to - pojasnio je on.

Na skupu "jedan od pet miliona" koji je planiran za večeras, Stefanović kaže da nema bezbednosnih rizika. 

- Da li će neko odati poštu Oliveru Ivanoviću to je ljudsko pravo svakog čoveka. Bilo bi dobro da se to ne koristi za raspirivanje mržnje i nasilja - zaključio je on.

2024 © - Vesti online