Utorak 15.01.2019.
20:56
Tanjug, Vestionline

"Kamere proradile minut ili dva posle ubistva Ivanovića"

Tanjug
Oliver Ivanović

Kako je rekao za televiziju N1, fotografije su nastale neposredno nakon ubistva, kada su proradile nadzorne kamere na prostorijama pokreta koji je Ivanović predvodio, ali kaze i da ne zna kako su se našle u novinama.

Fotografije na kojima se vidi telo Olivera Ivanovica, a koje su objavili beogradski mediji, autenticne su, potvrdio je za N1 postupajuci tužilac u istrazi ubistva Ivanovica Sulj Hodža.

- Te fotografije mi smo imali i ranije, te fotografije su posle ubistva. A što se tiče kamera iz njegove kancelarije, one nisu radile. Radile su posle ubistva - rekao je Hodža i ponovio da fotografije nisu iz kosovkog tužilaštva, ali ne precizirajući odakle su.

Prema njegovim rečima, saradnja sa Beogradom postoji i u okviru nje je ispitana i udovica Olivera Ivanovića Milena.

- Njegova žena daje neke izjave, imamo podatke, ali nije dala izjavu kod nas, ni tamo nije rekla ništa konkretno da bi mogla da pomogne ovom slučaju - rekao je Hodža koji je potvrdio da je kosovsko tužilaštvo tražilo razgovor sa njom.

Bratanac Olivera Ivanovića Aleksandar kaže da su snimci sa nadzorne kamere na kancelariji Gradanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", a za koje su kosovski istražni organi porodici rekli da su u vreme ubistva bile isključene.

- Snimci koji se sada pojavljuju jasno govore da je to ugao kamere koja je bila montirana na njegovoj kancelariji, tu kameru je lično on postavio nakon što su mu zapalili tu kancelariju. Ono što nas sad interesuje je kako su mediji došli u posed tog snimka, ko ima taj snimak, i da li se nešto više vidi na tom snimku od onoga što je prezentovano javnosti - rekao je Aleksandar Ivanović.

On je dodao da će cela porodica prisutvovati pomenu najavljenom na godišnicu ubistva 16. januara, a da će njegov brat Miroslav sveću zapaliti u severnoj Kosovskoj Mitrovici, na mestu ubistva.

2024 © - Vesti online