Utorak 15.01.2019.
16:14
Vestionline

Najavljen kraj velike karijere

EPA/Neil Hall
Peter Čeh, golman Arsenala

Golman Petr Čeh najavio je da igra poslednju sezonu u karijeri. On je objavio da će u junu, posle 20 godina, završiti karijeru.

- Ovo je moja 20. sezona profesionalnog fudbalera, prošlo je 20 godina otkako sam potpisao prvi profesionalni ugovor i mislim da je pravo vreme da objavim da se povlačim. Posle 15 godina u Premijer ligi i osvajanja svakog mogućeg trofeja, mislim da sam ostvario sve što sam sebi postavio da ostvarim. Nastaviću naporno da radim u Arsenalu i nadam se ću ove sezone osvojiti još jedan trofej. Jedva čekam da vidim šta će mi život doneti van terena - objavio je Čeh na Twitteru.

On drži rekord Premijer lige pošto u 202 utakmice nije primio gol.

Čeh, koji ima 36 godina, karijeru je počeo u klubu Šmel, a potom je igrao u Sparti, francuskom Renu, u Čelsi je došao 2004. godine, a onda je 2015. prešao u Arsenal.

Četiri puta je osvojio Premijer ligu, pet puta FA kup, a sa Čelsijem je bio šampion Evrope 2012. i osvajač Lige Evrope 2013. godine.

Za reprezentaciju Češke je upisao 124 nastupa.

Čeh je mogao da završi karijeru i u oktobru 2006. godine, kada je podvrgnut operaciji zbog frakture lobanje koju je zadobio u sudaru sa igračem Redinga Stivenom Hantom. Tada je pauzirao tri meseca i od tada na svakoj utakmici nosi zaštitnu kacigu.

2024 © - Vesti online