Bolest pritisla sa svih strana

Lj. Savić
Porodica Zarić

- Hvala od srca. Bez donacija mi ne bismo imali ni šta da jedemo. Neka sami bog čuva te divne ljude koji su poslali novac za nas. Hvala do neba - rekla je Dragana Zarić.

Ona je dodala da će novac kao i uvek, upotrebiti na lekove najpre bolesne ćerkice, pa onda i nje i supruga, a potom i na hranu.

- Možda ćemo uspeti da kupimo i nešto školskog pribora ako nešto pretekne. Toliko troškova, da ne prosto ne znamo gde ćemo pre - kaže Dragana.

Ona sa suprugom Radomirom, ćerkom Marijom i sinom Radenkom živi u jednom sobičku. Kako nesreća nikada ne ide sama, a zla sudbina nažalost često pogađa one koje ne bi trebala, ova porodica pored siromaštva, ima i brojne zdravstvene probleme. Marija je obolela od cerebralne paralize.

Njena majka Dragana je psihički bolesnik, ali zbog nemaštine, često ne pije lekove koji su joj neophodni. Radomir je srčani bolesnik, a lekovi koji bi popravili njegovo zdravstveno stanje su samo pusti san. Oboje nesposobni za rad, žive od 90 evra mesečno koliko dobijaju na ime tuđe nege i socijalne pomoći.

- To nije dovoljno ni da jedemo, a kamoli išta drugo. Situacija je jako teška i svaki dan za nas je borba za goli opstanak. Duša me boli kad vidim svoje bolesno dete kojem ne mogu da priuštim ni ono najosnovnije, a kamoli da joj bar malo olakšam život - kaže Dragana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online