Utorak 15.01.2019.
12:44
Sputnjik, Vestionline

Dodik: Sigurno ću se sresti sa Putinom

A. Čukić
Milorad Dodik

Dodik je istakao da će se sigurno sresti sa Putinom, ali da još nije do kraja definisan format sastanka, te podsetio da Srpska ima dobru saradnju i veze sa Rusijom.

On je za današnji "Glas Srpske" ocenio da su za Republiku Srpsku veoma važni svi kontakti i razgovori, posebno sa značajnom i snažnom državom kakva je Rusija, koja je pokazala svoju objektivnost u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- U tom pogledu veoma smo zahvalni Rusiji i njenom doprinosu na očuvanju mira i stabilnosti. Globalni odnosi danas su drugačiji nego pre deset-dvadeset godina, a Rusija je, u momentu kada je stvarana Republika Srpska, imala daleko težu situaciju. Vratila se na geostratešku poziciju sveta i za nas treba da bude važno, da osim dobrih odnosa sa EU i SAD, imamo dobre odnose i sa Rusijom. Do toga nam je stalo, gradimo to i činimo da svaki naš sastanak bude doprinos jačanju te saradnje i dobrih odnosa - rekao je Dodik.

On je dodao da je Putinova poseta Srbiji važna, jer je reč o jednom od najvažnijih i najmoćnijih lidera sveta, zemlje koja je prijatelj Srpske, Srbije i srpskog naroda i koja se bori za očuvanje principa miroljubivih odnosa među narodima, koju je Putin podigao i postavio na mesto jedne od najvažnijih svetskih sila.

2024 © - Vesti online