Utorak 15.01.2019.
09:41
Vestionline

Potpuni preokret Krajinovića i plasman u drugo kolo!

EPA/Ritchie Tongo
Filip Krajinović u meču protiv Marka Čekinata

Naredni protivnik srpskog tenisera biće Rus Jevgenij Donskoj koji je u četiri seta eliminisao našeg Lasla Đerea. Krajinović prošle godine nije učestvovao na prvom Grend slemu i sada će imati priliku da zaradi dosta bodova.

U novu sezonu je ušao sa novim trenerom i velikim ambicijama, pošto mu je cilj da se vrati među top 30, gde je bio posle finala Mastersa u Parizu 2017. godine. Trenutno je 93. igrač sveta.

Podsećamo da se teniskom svetu predstavio prošle sezone u Parizu kada je došao do polufinala Rolan Garosa, pobedom nad Novakom Đokovićem. 

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 6:4 Pobeda Krajinovića

Filip Krajinović je u drugom kolu Australijan opena. u 10. gemu petog seta Čekanito je pokušao dfa se odupre Filipu, držao je korak, ali nije imao snage da meč uvede u dramatičnu završnicu.

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 5:4 I Čekinato postaje sve žilaviji

Video je Italijan da je "vrag odneo šalu" pa je počistio Krajinovića s nulom za 5:4.

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 5:3 Filip siguran na servisu

Čekinato se bori da sačuva svaki gem na svoj servis, dok Krajinović prilično sigurno dobija gemove - 5:3.

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 4:2

Ponovo je Filip na 3:1 imao priliki da oduzme servis Italijanu, ali se Čekinato još jednom izvukao. Krajinović je grešku ispravio već u sledećem gemu kada je servirao i bez većih problema poveo sa 4:2.

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 2:1 Čekinato se izvukao u 3. gemu

Silovito je Filip krenuo u 3. setu, bio je na korak da povede sa 3:0, ali je propustio set lopte i Čekanito je smanjio rezultat - 1:2.

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8), 0:2 Brejk Krajinovića

Krajinović je sigurno otvorio pet set. Prvo je napravio brejk, a zatim ga i potvrdio. Ide Filip ka potpunom preokretu

4:6, 0:6, 6:1, 7:6 (8) – Krajinović izjednačio!

Sjajna igra srpskog tenisera u taj-brejku, poveo je 4:1, stigao do tri lopte na 6:3, ali Čekinato uspeva da preokrene na 8:7. Međutim, Krajinović fantastično reaguje i mini-brejkom dobija taj-brejk za 2-2 u setovima!

4:6, 0:6, 6:1, 6:6 – taj-brejk rešava set

Krajinović nastavlja u dobrom ritmu i preokreće, ali Čekinato odoleva novom pritisku i poravnava na 6:6 za taj-brejk u četvrtom setu.

4:6, 0:6, 6:1, 5:5 – nije gotovo!

Krajinović sigurnim servisom smanjuje na 4:5, a onda koristi pritisak pod kojim se našao Čekinato dok je servirao za meč, sjajnim udarcima je nadigravao Italijana i na kraju stigao do brejka za opstanak.

4:6, 0:6, 6:1, 3:5 – Filip propustio priliku

Imao je Krajinović šansu da poravna rezultat u četvrtom setu, ali je propustio jedinu brejk šansu koju je stvorio, pa mora dobro da servira ako želi još malo da igra u Melburnu.

4:6, 0:6, 6:1, 2:3 – Krajinović reagovao

Za razliku od drugog seta Krajinović dobro reaguje posle lošeg starta, bolje servira i osvaja dva gema, ali i dalje ne uspeva da vrati brejk zaostatka.

4:6, 0:6, 6:1, 0:2 – Filip opet u problemu

Nastavljaju teniseri da igraju u talasima, opet je Krajinović pao, a Čekinato podigao svoj nivo pa odmah pravi brejk u četvrtom setu.

4:6, 0:6, 6:1 – Krajinović uzvratio Italijanu

Srbin se potpuno vratio u igru, nije dozvolio Čekinatu da ga ugrozi u trećem setu koji rutinski privodi kraju i smanjuje zaostatak.

4:6, 0:6, 3:0 – Filip se vraća u život

Kao da se Krajinović "resetovao" nakon drugog seta i ušao u novi meč, uspostavio je apsolutnu kontrolu na startu trećeg seta i brzo napravio brejk prednosti.

4:6, 0:6 – Krajinović na rubu poraza

Čekinato brzo pravi i drugi brejk i nakon njega se Krajinović potpuno predaje, pa bez ikakvog otpora završava drugi set bez osvojenog gema. Srbin je na rubu poraza.

4:6, 0:2 – Filip u problemu, Čekinatu brejk u drugom setu

Od trenutka kada je napravio, pa ispustio brejk, Filipova igra se potpuno raspala, što je Čekinato savršeno koristio. Italijan je odlično servirao i dobio prvi gem, da bi potom već u drugom napravio brejk. Produžio je seriju na pet gemova i potpuno preuzeo kontrolu.

4:6 – Krajinović izgubio prvi set!

Taman kada se činilo da se posle razmene brejkova naš igrač konsolidovao, dogodio se novi pad u igri. Imao je Filip 40:15 u desetom gemu, ali je onda neshvatljivo počeo da greši. Italijan je zaradio četiri uzastopna poena i brejkom došao do vođstva u setovima.

4:4 – Filip momentalno ispustio stečenu prednost

Nije dugo uspeo da zadrži prednost Krajinović, tačnije nimalo. Od prvog poena je bio nesiguran i konstantno je jurio Italijana. On se izborio za prvu brejk loptu koju je iskoristio i ekspresno izjednačio.

4:3 – Brejk za Krajinovića!

U sedmom gemu prvog seta srpski igrač sačekao je da rivalu stane servis i odmah zakoračio u teren. Agresivnom igrom stigao je do 15:40, iskoristio već prvu priliku i zadao prvi udarac.

2:3 – Bez brejka na startu meča

Za sada se stvari odvijaju veoma brzo i igrači koji serviraju lako dolaze do poena i gemova. Videli smo tri gema sa "nulom" i za 12 minuta je odigrano čak pet komada.

1:1 – Krajinović sigurno uzvraća

Još sigurniji bio je Filip koji je izgubio samo jedan poen. Početni udarac je funkcionisao na startu i lagano je izjednačio u gemovima.

0:1 – Italijan sigurno otvara meč

Odmah je Krajinović pokazao da neće olako prepuštati rivalu gemove u kojima prima servis. Došao je do 30:30, ali je Italijan pogodio dva dobra servisa i prvog gema.

2024 © - Vesti online