Ponedeljak 14.01.2019.
19:40
Vestionline, Max Bet

Peruničić: Igrači imaju sumnju ili traume

MN Press
Nenad Peruničić (Foto: Arhiva)

– Ne znam šta bih rekao. Prosto sam zatečen mentalnom blokadom momaka koji nisu dovoljno verovali ili ih ja nisam dovoljno psihološki spremio. Imali smo neverovatan broj tehničkih grešaka. Mislim da smo u dve utakmice napravili više od 35 tehničkih grešaka. Te stvari se ne mogu popraviti u reprezentaciji, to se uči mnogo ranije. Ovde nije problem fizičke prirode, igrači imaju sumnju ili traume. Nemoguće da mi pored klupe imamo više vere od njih – rekao je Peruničić posle meča i dodao:

– Ne mogu da krivim igrače jer je sva odgovornost na meni i prihvatam je. Ipak, neke stvari su jasne. Ja ne mogu da promenim glavu, način razmišljanja i strah kod rukometaša. Nisam odustao od ovih momaka. Imali smo šansu da vratimo utakmicu na nerešeno, ali rukometaši nemaju tu vrstu odgovornosti u odlučujućim situacijama. Početak je euforičan, a kada je nešto važno potpuno se pogube.

Peruničić nije hteo da krivi mlade igrače, već one iskusnije.

– Neću da tražim izgovor u mladim momcima i debitantima. Kada si došao ovde onda si najbolji u svojoj zemlji. Igrači moraju da se zapitaju zašto imaju tolike minutaže u svojim klubovima. Zašto tamo nemaju važne uloge, a takav problem je očigledan u ovakvim mečevima. Upalo mi je oči situacija gde smo ostavili malog Milića da rešava stvar bez da mu se neko otkrije. Ovo je bolno za mene. Bio mi je cilj da se to promeni, da ubedimo igrače da ne postoji rezultat koji ne može da se vrati.

Peruničić je pred meč u ekipu uvrstio golmana Milosavljeva, a odstranio Vladimira Cuparu.

– Odbrana je bila glavna snaga. Cupara nije ušao kako treba u ovo takmičenje, pa sam uveo Milosavljeva koji je bio sjajan. Imamo toliko promašenih zicera da je to nemoguće vratiti. Smatram da smo motivisani, ali u svoj toj želji oni toliko greše i vidljiv je strah u njihovim očima. Ponavljam, jedini krivac sam ja jer sam ih ja izabrao.

Naredni rival je Koreja, a ta utakmica se igra u utorak od 18 časova.

– Nisam došao ni zbog Brazila ni zbog Nemačke, već zbog turnira. Ovo je šansa da se momci dokažu. Ako to ne bude tako uskočiće neko drugi. Teren je jedini pokazatelj kvaliteta – jasan je Peruničić.

2024 © - Vesti online