Ponedeljak 14.01.2019.
15:33
S. Đ.

Medovača za Stanu Katić

Tanjug
Rakijica sa Kustom: Stana Katić i Emir Kusturica

Vidno raspoloženu zvezdu popularne serije "Kasl" u Drvengradu dočekao je osnivač naš slavni reditelj Emir Kusturica, u skladu sa srpskim običajima, sa pogačom, solju i medovačom.

Stana je bila oduševljena prirodom i činjenicom da je na mestu gde je zabranjen crveni tepih. Dok je prilazila novinarima sa osmehom na licu i ljubaznim pozdravom nazdravila je iz čokanjčeta i priznala da obožava rakiju.

- Ova je od meda, baš mi se dopada! Probala sam je i ranije. Živeli! - rekla je glumica i dodala:

- Prelepo. Pada sneg, prelepa je priroda i vrlo sam zahvalna što sam ovde. Predeli na putu dovde su bili božanstveni.

Katićeva je u Drvengrad došla sa suprugom Krisom Brkljačem, sa kojim je u braku tri godine. Kris je biznismen, a pravo ime mu je Srboljub. Rođen je u Australiji, ali su mu roditelji poreklom iz Like. Kao tinejdžer otišao je u Ameriku, gde je jedno vreme bio i beskućnik. Ipak, uspeo je da završi fakultet i da razvije privatni biznis, a Stanu je upoznao preko njenog brata Marka.

Stana redovno posećuje Beograd, ali prvi put je u ovom delu Srbije.

Tanjug
Slavko Štimac

- Ovo je divan poklon. Želela sam da dođem ovde kada sam snimala u Bugarskoj, ali se ispostavilo da je poprilično daleko. Tako da je ovo neverovatno, divno čudo za mene. To što sam sada pozvana da budem deo festivala je magično. Fantastično! - rekla je Stana oduševljeno.

Zamoljena da kaže nešto na srpskom, uz smeh je rekla: "Moji padeži su propast."

Uz osmeh na licu Stana je istakla da je čula da se ovde dobro zabavlja i da jedva čeka da đuska i odgleda dobre filmove, kao i da upozna razne filmadžije.

Trenutno snima seriju "Odsustvo", triler u kome igra ženu koja je radila za FBI-a, bila kidnapovana i šest godina provela zatvorena, da bi se, kako je rekla, "vratila iz mrtvih".

Ispričala je da obožava i gajde i da su članovi ekipe serije sakupili novac i doveli gajdaše sa planine Rodopi, koji su svirali na zabavi priređenoj povodom završetka snimanja druge sezone serije.

- To je bio magičan poklon - dodala je Katićeva.

Retrospektiva velikana

Glumac Slavko Štimac otvorio 12. Kustendorf, a tom prilikom mu je osnivač festivala Emir Kusturica uručio Nagradu za buduće filmove.

- Slavko Štimac je jedinstvena pojava u svetu filma. Nikada niko naš nije toliko direktno izražavao emociju kao Slavko. Kada u mnoštvu glumaca, on dođe na red, vi odahnete. Takav je bio samo još Pavle Vuisić. Takvi ljudi nisu mogli da pogreše - istakao je Kusturica.

Glumac Serđo Lopez dobitnik je nagrade za buduće filmove, koju mu je uručio naš slavni reditelj.
Kusturica je rekao da je reč o čoveku koji je napravio toliko dobrih uloga da se to graniči sa "nenormalnim i nemogućim", te da će Lopezu ponuditi ulogu u nekom budućem filmu.

Tanjug
Nagrada za buduće filmove: Serđo Lopez

- Veliko je čudo što sam dobio ovu nagradu i sada sam veoma emotivan zbog toga - dodao je Lopez.

Gosti festivala biće glumci Mat Dilon, Marčelo Fonte, Adrijano Tardiolo i Luka Čikovani, reditelji David Elhofen, Adilhan Jeržanov, Damijano i Fabio Dinočenco, kao i producent Andrea Gambeta.

"Pepe, jedan uzvišeni život"

Nakon svečanosti otvaranja usledila je projekcija poslednjeg Kusturičinog dokumentarnog filma "Pepe, jedan uzvišeni život", posvećenog Hoseu Muhiki, predsedniku Urugvaja koji je svetsku premijeru imao prošle godine na 75. venecijanskoj Mostri. "Pepe, jedan uzvišeni život" predstavlja intimni dijalog između autora i predsednika, koga narod zove isključivo nadimkom, a da pritom za taj nadimak vezuje samo pozitivne asocijacije.



 

2024 © - Vesti online