Ponedeljak 14.01.2019.
16:53
Tanjug, Vestionline

Tači: Samo jedinstveni do izgradnje države

EPA/ Cyril Zingaro
Hašim Tači

- Kosovo se bori da izgradi neophodno jedinstvo po pitanjima od državnog interesa - napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu i dodao da današnji sastanak tima vidi kao neophodnu akciju za koordinaciju koraka u završnoj fazi dijaloga.

On kaže da visoko ceni napore predsednika parlamenta Kadrija Veseljija za međuinstitucionalnu koordinaciju i između parlamentarnih grupa za jačanje političkog jedinstva.

- Bez obzira na moguće uzroke, bežanje od političke odgovornosti i bojkotovanje ovog procesa je u suprotnosti sa našim državnim interesom i interesima naših strateških partnera - naveo je Tači.

Stoga, smatra Tači, niko ne treba da okleva da preuzme odgovornost u ovoj završnoj fazi dijaloga, za koji se očekuje da će, kako kaže, "završiti mirnim i inkluzivnim sporazumom koji će Kosovu omogućiti priznanje Srbije i članstvo u UN, NATO i EU".

Inače, sastanak prištinskog tima za nastavak dijaloga i dalje bojkotuju dve najuticajnije opozicione partije - Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje.

2023 © - Vesti online