Nedelja 13.01.2019.
17:15
Vestionline

Dualno obrazovanje na Zapadnom Balkanu i digitalizacija privreda regiona

PKS
 

Višegodišnji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije i ekspertsku pomoć Privredne komore Austrije, počinje do sredine godine i, kako se planira, trajaće do 2024.
 
- Kroz ulaganje u  razvoj kadrova prema potrebama privrede i digitalnu tranformaciju kompanija u regionu, Austrija na najbolji način pomaže zapadnobalkanskim ekonomijama da postanu konkurentnije i efikasnije, da održivo rastu i razvijaju se, da više izvoze, privuku više investitora, da se bolje povežu međusobno i uhvate korak sa razvijenim svetom - izjavio je Marko Čadež uoči sutrašnjeg potpisivanja memoranduma. 
 
U prvoj fazi projekta, već tokom ove i naredne godine,  po rečima Čadeža, predvidjeno je kreiranje jedinstvenog seta usluga šest zapadnobalkanskih komora i jačanje komorskih kapaciteta za što efikasniju podršku privredi u oblasti dualnog obrazovanja i digitalne transformacije.
 
U tom poslu region  će se oslanjati  na najbolju evropsku praksu i austrijski nou hau, a po ugledu na aktivnosti koje Privredna komora Srbije već sprovodi uz pomoć svojih partnera -Austrijske razvojne agencije i Privredne komore Austrije. 
 
- Za PKS, to je ujedno i priznanje za rezultate koje smo postigli proteklih godina, za doprinos uvodjenju dualnog obrazovanja i digitalizaciji privrede. I potvrda da su naše usluge privredi po standardima razvijenih evropskih komora - ističe Čadež.
 
Potpisivanju Memoranduma  prisustvovaće predsednici svih šest komora članica Komorskog investicionog foruma, koji će nakon svečanosti razgovarati sa čelnim ljudima austrijskih kompanija koje su već prisutne ili su zainteresovane za poslovanje i investiranje u regionu Zapadog Balkana.

2024 © - Vesti online