Nedelja 13.01.2019.
17:57
Tanjug, Vestionline

WSJ: Bela kuća tražila Pentagonu opcije napada na Iran

wikipedia.org/David B. Gleason
Pentagon

Dnevnik, citirajući neimenovane aktuelne i bivše američke zvaničnike, navodi da je zahtev Saveta za nacionalnu bezbednost, na čijem čelu je Džon Bolton, izazvao duboku zabrinutost zvaničnika Ministarstva odbrane SAD i Stejt departmenta.

Navodi se da je Pentagon postupio po zahtevu, ali da nije poznato da li su opcije napada na Iran iznete i Beloj kući, niti da li je američki predsednik Donald Tramp znao za ovo.

List navodi da je odluka za traženje opcija za napad na Iran izazvana incidentom u septembru prošle godine kada su tri minobacačke granate pale na diplomatski kvart Bagdada, pri čemu niko nije povređen.

Rojters navodi da državni sekretar SAD Majk Pompeo nije komentarisao ovu vest kada su ga o njoj upitali novinari, a da je portparolka Stejt departmenta odbila da pruži komentar, kao i i portparol Pentagona.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost ipak je dao izjavu za "Volstrit džurnal".

- Mi nastavljamo sa razmatranjem statusa našeg osoblja nakon pokušaja napada na našu ambasadu u Bagdadu i konzulat u Basri, i mi ćemo razmotriti pun opseg opcija kako bismo očuvali njihovu bezbednost i naše interesa - rekao je taj portparol.

2024 © - Vesti online