Nedelja 13.01.2019.
00:06
Vestionline

Marjanović posmatrač meča s bivšim klubom, Grifin ignorisao bivšeg gazdu pa potopio bivši klub

Tanjug/AP
Grifin u okruženju Klipersovih igrača Gortata, Galinarija i Aleksandera

Pre godinu dana Klipersi i Detroit su razmenili igrače. U tom poslu je Boban Marjanović stigao u Los Anđeles, gde ga je sačekao Miloš Teodisić u svojoj prvoj sezoni u NBA. U suprotnom smeru otišao je ubojiti krilni centar Blejk Grifin posle osam i po godina u Klipersima od početka karijere u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Nedugo zatim dva tima su se sastala u Detroitu. Gosti su pobedili. Grifin je dao 19 poena, a Marjanović i Teodosić nisu igrali.

Naši asovi su i ovaj put bili samo posmatrači, a Grifin se razgoropadio u prvoj utakmici u "Stejpls centru" protiv nekadašnjeg tima. Izgleda da je to učinio iz inata. Na zagrevanju se nije pozdravio s vlasnikom Klipersa Stivom Bolmerom, koji mu je pružao ruku, a u utakmici je bio ubedljivo najzapaženiji s 44 poena (8-10 za dva, 5-13 za tri), što nije i njegov rekord ove sezone, budući da je na početku lige Filadelfiji dao 50. 

Gosti su presudnu zalihu stekli u prvoj četvrtini (37:24) pa iako je završnica pripala domaćinu, to nije bilo dovoljno za preokret. Najefikasniji u timu Klipersa bio je Italijan Danilo Galinari s 23 poena.

2024 © - Vesti online