Subota 12.01.2019.
20:35 >> 21:03h
Vestionline

Crno-beli savladali Krku i sad su korak bliži plej-ofu (FOTO)

MN PressKošarkaši Partizana protiv Krke u 15. kolu ABA lige

Košarkaši Partizana pobedili su u 15. kolu ABA lige ekipu Krke rezultatom i tako upisali treći uzastopni trijumf i postali korak bliži ulasku u plej-of regionalnog takmičenja.

Ova utakmica dobro je “legla” izabranicima Andree Trinkijerija pošto su u Evrokupu pobedili Albu iz Berlina, dok je Krki ovo drugi uzastopni poraz (prethodno je izgubila od Crvene zvezde).

U dvorani "Aleksandar Nikolić su od prve do poslednje sekunde kontrolisali dešavanja na parketu i došli do ubedljive pobede - 87:55 (20:11, 19:19, 22:11, 26:14). Meč će ostati upamćen po snažnom zakucavanju Bandže Sija u prvom delu. A kako su gosti igrali možda najbolje ilustruje podatak koji kaže da su imali čak 23 izgubljene lopte.

Utakmica je otvorena u veoma sporom ritmu, ekipe su se smenjivale u prednosti, međutim Partizan je na sjajan način završio četvrtinu i stvorio lepu zalihu poena.

Tokom druge deonice crno-beli su nastavili sa dobrom odbranom, imali su i maksimalnih +15, ali je Krka napravila mini seriju i uspela da dođe do jednocifrenog zaostatka pred poluvreme.

U trećoj četvrtini rešeno je pitanje pobednika - Krka je izgubila čak devet lopti u desetom minutu. Meč je praktično bio rešen i crno-beli su u poslednjoj deonici samo povećali prednost i na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u timu Andree Trinkijerija bili su Pejdž sa 17 i Nikolić sa 15 poena, na drugoj strani se istakao Lapornik sa 13 poena.

Krka je poslednjeplasirana ekipa regionalnog šampionata.

Hala: Aleksandar Nikolić
Sudije: Hordov, Jovčić, Terlević

Partizan: N. Janković 5, Pejdž 17, Si 13, Marinković 3, Veličković, Pecarski 10, Zagorac 8, Renfro 3, S. Janković 7, Lendejl 6, Gagić, Nikolić 15.

Krka: Jančar Carc 2, Škedelj 4, Osolnik, Bratož 5, Stipaničev 3, Đapa 5, Fifolt 4, Balažič 8, Jošilo 9, Lalić 2, Lapornik 13.

2024 © - Vesti online