Subota 12.01.2019.
14:37
F. Rodić

Igor Rakočević za "Vesti": Danas bih se sigurno bolje snašao u NBA

MN Press
Igor Rakočević uručuje specijalnu nagadu selektoru muške U18 reprezentacije Aleksandru Bućanu

- Sada bih se definitivno mnogo lakše probio u NBA nego pre 15 godina. Mnogo je prihvatljivije ići kao beli igrač, konkretno bek u NBA danas jer je veća potražnja. Šteta što nisam rođen 15 godina kasnije - rekao je Rakočević na koktelu KSS-a i dodeli laureata za 2018. godinu.

Rakočevića su krasile vrhunske atletske sposobnosti i ubojit strelački talenat. Nažalost, u Minesoti je jedva dobijao šansu. Odlučio je da se vrati u Evropu i postao je višestruki dobitnik nagrade "Alfonsko Ford" za najboljeg strelca.

Za razliku od njega, najbolji igrač za 2018. godinu Nikola Jokić briljira i sam Rakočević navodi da bi i on za njega glasao:

- Ne bih drugačije glasao. Jokić je fantastično napredovao u prethodnih godinu dana. Šansa za Ol-star je stvarno nešto nesvakidašnje. Vrlo mali broj naših igrača je uspeo da dođe do tog nivoa svetske košarke.

Po penzionisanju je postao potpredesdnik KSS-a, zadužen za mlađe kategorije. Zbog toga ne stiže da gleda utakmice:

- Ne pratim previše ni NBA ni Evroligu jer sam maksimalno fokusiran na svoj deo posla, a to su reprezentacije mlađih kategorija. Najviše vremena posvetim praćenju mladih talenata, organizovanju njihovih treninga, priprema I takmičenja - kazao je Rakočević i navodi nekoliko imena koja bi brzo mogla da uđu u trenažni proces prvog tima

- Imamo puno talenata: Mišković, Paunović, Pecarski, Petrušev od U19 I U20 momaka. Oni mlađi još treba da sačekaju.

2024 © - Vesti online