Petak 11.01.2019.
18:15
Z. M. - Vesti

Srpska Nova uz etno-zvuke

Lična arhiva
Uvek prvi nastupaju: Mali hor Prosvjete

Ova tradicionalna manifestacija zauzima sve važnije mesto u kulturnoj ponudi Beča, a svakako predstavlja jedinstven i uspešan način da se brojna srpska zajednica u ovoj evropskoj metropoli pozitivno promoviše i pokaže svoje kulturne vrednosti.

Ove godine, gosti koncerta su svetske zvezde etno-muzike Bilja Krstić i Bistrik, a poseban gost je izuzetni bečki muzičar Nenad Vasilić.

Kao i svake godine koncert će otvoriti Mali hor Prosvjete.
- Ovo je jedinstvena prilika da se uživa u muzici sjajnih izvođača i dostojanstveno proslavi tradicionalna srpska Nova godina - ističe Srđan Mijalković, predsednik "Prosvjete" u Austriji
Prema njegovim rečima ovaj važan događaj za srpsku zajednicu u Beču i Austriji uvek su krasili vrhunski kvalitet muzike, brojna i raznovrsna publika i izvanredna atmosfera.
- Svake godine, a verujemo da će tako biti i ove, dobro promišljeni i pripremljeni program nailazi na veliko oduševljenje publike, pa i austrijskih gostiju kojih je svake godine sve više. Na koncert dolaze mnogi Srbi iz Beča i Austrije, a svake godine primetno je da naši ljudi, studenti, intelektualci, lekari dovode svoje bečke prijatelje i kolege da ih upoznaju sa biserima srpske kulture. Ujedno im i objasne kako to da se srpska Nova godina slavi 13. januara. Koncertu će prisustvovati i brojni gosti iz diplomatskog kora, umetnici, medijski i kulturni poslenici, javne ličnosti i mnogi drugi prijatelji i poštovaoci Prosvjete - navodi Mijalković.

Susret u Kući susreta

Osmi Srpski novogodišnji koncert održaće se u nedelju, sa početkom u 19 časova, u Kući susreta ( Haus der Begegnung, Schwendergasse 41, 1150 Wien).
Karte se mogu rezervisati na telefon 0667 77 11 255, putem mejla karte@prosvjeta.at ili u ugostiteljskim objektima Vino Laguna (Judengasse 1, 1010 Wien ), Kotor (Schubertring 4, 1010  Wien), Gabel&Co (Julius-Tandler-Platz 1, 1090 Wien).

2024 © - Vesti online