Petak 11.01.2019.
08:53
Vestionline

Marej u suzama nagovestio da se oprašta posle Vimbldona (VIDEO)

EPA-EFE
Uplakani Endi Marej na pres-konferenciji

Iako je vršnjak Novaka Đokovića pa bi po starosnom dobu mogao da se upusti u bitke za još trojefa s četiri najvrednija turnira belog sporta (na Vimbldonu je trijumfovao 2013. i 2016, a na Ju-Es openu 2012), Škot Endi Marej (31) najavljuje da će u ovoj godini reći zbogom tenisu. 

- Ne osećam se dobro. Mučim se dugo i propatio sam mnogo u poslednjih 20 meseci. Uradio sam gotovo sve što je trebalo da bih se osećao bolje, ali nije pomoglo. Bolje sam nego pre 12 meseci, ali osećam i dalje neprijatan bol. Moram da stavim tačku na igranje zato što nemam pojma kada će bol da nestane. Mislim da mogu da odigram i Vimbldon, a onda bih voleo da završim karijeru. Ali, nisam još načisto u vezi s tom odlukom - pričao je Marej na pres-konferenciji.

Bilo je tužno i mučno gledati jednog od najboljih tenisera današnjice kako pred javnošću pati zato što ga povreda sputava za nove pohode. Pretprošle godine nije igrao od poraza u četvrtfinalu Vimbldona, kada ga je Amerikanac Sem Kveri rastavio s tronom, do kraja sezone. Lane je pokušao da uhvati ritam na nekoliko turnira, ali to ni izbliza nije bio onaj stari Marej. 

Sada je na 230. mestu na svetskoj listi. U prvom kolu u Melburnu, gde je pet puta bio finalista, a poslednje četiri bitke je izgubio od Novaka Đokovića, sastaje se sa Špancem u naletu Robertom Bautistom Agutom, koji je, savladavši i našeg asa u polufinalu, prigrabio trofej u Dohi onomad.

EPA-EFE
EPA-EFE
EPA-EFE
 
2024 © - Vesti online