Petak 11.01.2019.
08:23 >> 17:47h
Vestionline

Troicki i Kecmanović prošli kvalifikacije, Đoković protiv Amerikanca s horor prezimenom

EPA-EFE
Arena "Rod Lejver" uglancana za početak

Naš tenis imaće na Australija openu (14-27. januar) sedam predstavnika u pojedinačnom razredu u muškoj konkurenciji i Aleksandru Krunić u ženskoj. Treće, poslednje kolo kvalifikacija, prebrodila su dvojica.

Viktor Troicki je zbog lošeg plasmana na svetskoj listi (201. mesto) prvi put posle 11 godina morao da igra u predtakmičenju u Melburnu, za prvi od četiri turnira za grend slem u godini. Savladao je i Darijana Kinga iz Barbadosa (172). Bilo je 6:2, 3:6, 6:3. 

Devetnaestogodišnji Miomir Kecmanović (126) prošle sezone se prvi put našao na grend slem terenima, a u Australiji je sada prvi put zakucao na vrata glavnog turnira. Pobedio je u poslednjem kolu Brazilca Tijaga Monteira (127) s ubedljivih 6:2, 6:1.

Ivana Jorović (117), koja je jedini put na glavnom turniru učestvovala baš u Melburnu lane, sada nije uspela da prođe kvalifikacije. Izgubila je u trećem meču protiv Britanke Herijet Dart (132) s 1:6, 6:3, 6:1.

Novak Đoković, prvoplasirani na svetskoj listi i glavni favorit za trijumf, saznao je ko mu je prvi rival, pošto je i to teniser koji je prebrodio kvalifikacije. Igraće s 24-godišnjim Amerikancem Mičelom Krugerom (231), koji je na turnirima za grend slem debitovao na Ju-Es openu prošle godine. Ako naš teniser opravda ulogu potpunog favorita protiv igrača čije prezime najpre asocira na Fredija Krugera iz horor filma "Strava u Ulici brestova" sastaće se s uspešnijim iz meča Francuza Žoa Vilfrida Conge (177), koji je dobio takozvanu posebnu pozivnicu za učešće, i Slovaka Martina Kližana (40).

Naši u prvom kolu

Novak Đoković - Mičel Kruger (SAD)

Laslo Đere - Jevgenij Donskoj (Rusija)

Filip Krajinović - Marko Čekinato (Italija)

Miomir Kecmanović - Fernando Verdasko (Španija)

Viktor Troicki - Roberto Karbaljes Baena (Španija)

Janko Tipsarević - Grigor Dimitrov (Bugarska)

Dušan Lajović - Pablo Kuevas (Urugvaj)

Aleksandra Krunić - Zarina Dijas (Kazahstan)

2024 © - Vesti online