Četvrtak 10.01.2019.
21:19
Vestionline, b92.net

Vilander: Đoković gubi finala, koliko je zaista spreman?

EPA/ATIENZA
Mats Vilander

Novak je poražen u poslednja dva finala, u Parizu i Londonu, a nedavno je izgubio i od Španca Roberta Bautiste Aguta u polufinalu Dohe.

Vilander ističe da ti porazi ne bi smeli da utiču na Đokovića.

- Da sam Đoković ne bih se mnogo brinuo oko poraza u Londonu i Parizu. Oni nemaju veze sa ovim turnirom, ovde se igra na pet setova i on je ovde bio šampion šest puta - istakao je Vilander za "Eurosport". 

Vilander kaže da se Đoković nalazi u situaciji u kojoj nije bio često u svojoj karijeri, ali da je i dalje favorit za osvajanje AO. 

- On se nalazi u novoj situaciji u kojoj gubi finala, a izgubio je i od Bautiste Aguta. Koliko je on ustvari uopšte spreman? Da li se u tom meču radilo o tome da nije odigrao punom snagom? Ipak, on je favorit jer je osvojio Vimbldon i US open - kaže Vilander. 

Šveđanin veruje da će neizvesnost turnira dosta zavisiti od toga koliki će otpor pružiti Britanac Endi Mari. 

- Ako Endi Mari bude bio 100 odsto spreman mislim da ćemo imati najneizvesniji muški turnir u poslednjih nekoliko godina. 

Vilander se osvrnuo i na najveće protivnike Đokovića za osvajanje titule u Melburnu. 

- Ako Federer ne bude imao previše fizički naporne duele u prve četiri runde, rekao bih da će biti opasan koliko je bio i prethodnih godina. Što se Nadal tiče, ako on bude spreman, verujem da će ovaj turnir biti stvarno neverovatan. Ta trojica se i dalje drže, a mladi teniseri su u velikom usponu - zaključio je Vilander.

2024 © - Vesti online