Četvrtak 10.01.2019.
16:49
Tanjug, Vestionline

Šekularac sahranjen u Aleji zaslužnih građana

MN Press
Jedan od najboljih fudbalera ikad na ovim prostorima preminuo je u subotu u 82. godini.


Od Šekija su se oprostili porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači, predstavnici Zvezde, Partizana, OFK Beograda, Fudbalskog saveza Srbije, kao i ceo prvi tim crveno-belih.

Između ostalih tu su bili i izaslanik predsednika Aleksandra Vučića Nikola Selaković, akademik Matija Bećković, poznati trener Dušan Bajević, legendarni košarkaš Zoran Slavnić.

Dušan Maravić, koji je igrao sa Šekularcem, podsetio je da je čuveni fudbaler bio jako popularan širom sveta.

- U ime nas srećnikaa koji smo s tobom igrali možda nismo imali vremana i prilike da ti kažemo za života, pa ćemo sada. Ne samo da si bio najbolji, najpopularniji među nama, nego si bio najbolji među nama. Mi smo s tobom igrali, ali smo te i gledali opčinjeni tvojim majstorstvom. Gde god smo bili širom sveta ti si dominirao. Bio si ravan Peleu i Garinči, tada najboljim fudbalerima na svetu, bio si magnet za navijače koji su dolazili tebe da gledaju. Recimo, u Split se tada putovalo spavaćim kolima, a navijači su noću zaustavljali voz da te vide. Bio si najtrofejniji među nama, a osvajao si trofeje i kao trener. I tu si dokazao da si najbolji - rekao je Maravić, posle čega je usledio aplauz više stotina ljudi na groblju.

U ime porodice od legendarnog fudbalera oprostio se brat Mirko Šekularac.

- Za njega je život bio igra, voleo je šalu. Bila je privilegija biti član njegove porodice. I sada kada si otišao napravio si čudo, ujedinio si ljude svih vera i nacija sa svih kontinenata. Nadam se da će tvoj sinovac koji igra fudbal u Švajcarskoj da nastavi tradiciju - poručio je on.

Upečatljiv detalj ostaće i poruka na vencu "Prave legende nikad ne umiru"...

Ranije danas, na stadionu "Rajko Mitić" održana je komemoracija u čast neponovljivog fudbalskog šarmera, driblera, zvanično druge Zvezdine zvezde.

Jedan od najboljih fudbalera ikad na ovim prostorima preminuo je u subotu u 82. godini.

Galeriju sa sahrane pogledajte ovde.

2024 © - Vesti online