Četvrtak 10.01.2019.
17:02
Južne vesti

Anesteziologu zatvor zbog mita za epidural

pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je dobio i novčanu kaznu, potvrđeno je Južnim vestima u Višem sudu u Nišu.

Lekar koji je zbog sumnje na korupciju uhapšen još 2013. godine pod pretpostavkom da je od dvadesetak pacijentkinja uzimao po 300 evra i vredne poklone da bi im dao željenu anesteziju, nakon dugog sudskog postupka dobio je konačnu presudu. 

Odluku Višeg suda donetu u maju prošle godine, krajem decembra potvrdio je Apelacioni sud i odbio žalbu branioca. 

- Odbijena je žalba i potvrđena presuda gde se V. S. oglašava krivim za izvršenje 3 krivična dela primanja mita iz Člana 367, stav 2 Krivičnog zakonika. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 4 meseca i novčanu kaznu od 400.000 dinara - kažu u Višem sudu. 

Apelacioni je jedino, kažu u Višem sudu, preinačio presudu protiv M. R. i usvojio njegovu žalbu, te se on oslobađa presude za krivično delo davanje mita. 

Lekar Vladan S. i dalje radi u KC, a kako zaposlenom osuđenom na više od 6 meseci zatvorske kazne po sili zakona sledi otkaz, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović kaže da će to i ispoštovati, ali kada im sud dostavi presudu. 

- Nemam pravo da se o takvim stvarima informišem preko medija već nama nadležni sud dostavlja presudu. Kao i u svim prethodnim slučajevima istog momenta kada dobijemo od nadležnih organa presudu, bez daljih opcija žalbe, a da je na više od 6 meseci osuđen, ja ću potpisati raskid ugovora - kaže Radovanović. 

Napominje da nijedan zaposleni KC Niš koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju preko 6 meseci nije izbegao otkaz, jer je u ustanovi na čijem je čelu, ističe Radovanović, tolerancija na korupciju nulta.

2024 © - Vesti online