Četvrtak 10.01.2019.
16:45
RTK

Haradinaj: Srbija povlačila opasne poteze, morali smo

EPA/Olivier Hoslet
Ramuš Haradinaj (Foto: Arhiva)

Tokom 2019. godine ekonomski rast Kosova biće prioritet vlade, rekao je premijer.

Tokom sastanka sa članovima Upravnog odbora Američke privredne komore, premijer Ramuš Haradinaj je, govoreći o taksi na uvoz robe iz Srbije, rekao da je ona već zadala neke probleme uvoznicima, ali da porez nije uveden zbog lokalnih proizvođača, već, kako je rekao, opasnih poteza srpke države. 

- Porez je uzrokovao problem nekim privrednicima i biznisima, ali kao što smo već rekli, porez nije uveden zbog lokalnih proizvođača, već zato što smo bili ugroženi nekim opasnim potezima Srbije. Nismo bili svesni nametanja poreza. Molim lokalne proizvođače da ne rade protiv svojih interesa i da u ovoj osetljivoj situaciji zaštitimo građane kako ih ne bismo preopteretili - kazao je premijer Haradinaj. 

Ekonomska situacija na Kosovu je dobra, rekao je Haradinaj i pozvao Američku privrednu komoru na intenziviranje saradnje. 

- Na sreću, postoji napredak u zakonskoj regulativi i to je kontinuirani proces. Cilj nam je da se fokusiramo na ekonomiju. Radićemo na tome da skratimo administrativnu proceduru. Situaciju želimo da promenimo u strateškim investicijama. Tražimo vašu pomoć i uzajamnu saradnju - poručio je premijer. 

Komora ohrabruje vladu da nastavi reforme, rekao je predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore, prenosi RTK.

2024 © - Vesti online