Četvrtak 10.01.2019.
15:13
Vestionline

Kako je dobro videti te opet, "Normane" + Dama u crvenom (FOTO)

EPA-EFE
Federer s trojem koji je prošle godine u Melburnu prigrlio šesti put

Pobedom u finalu protiv Hrvata Marina Čilića s 3:2 u setovima Rodžer Federer je prošle godine u Melburnu osvojio trofej šesti put, a na večnoj listi osvajača titula na turnirima za grend slem se učvrstio na vrhu s 20. Zato pehar za pobednika Australija opena, koji nosi ime po proslavljenom australijskom teniseru s početka XX veka Normanu Bruksu, ima vredan značaj za švajcarskog šampiona. S velikim divljenjem mu se i obratio na Tviteru. 

Predstojeći turnir daće i odgovor na pitanje može li jedan od dvojice asova da prigrabi "Normana" i rekordni sedmi put. Šest titula ima i Novak Đoković, a toliko ih je osvojio još samo slavni Australijanac Roj Emerson, ali u predprofesionalnoj eri (do 1968). Sudar teniskih titana modernog doba moguć je tek u finalu, jer su u različitim polovinama žreba.

Ceremoniji određivanja parova prisustvovala je i Voznjacki, koja se pobedom u finalu protiv Rumunke Simone Halep s 2:1 prvencem upisala među osvajače trofeja na najvrednijim turnirima belog sporta (poraženi finalista je bila na Ju-Es openu 2009. i 2014).

EPA-EFE
EPA-EFE
ausopen.com
ausopen.com
 
ausopen.com
ausopen.com
ausopen.com
ausopen.com
EPA-EFE
EPA-EFE
 
2024 © - Vesti online