Četvrtak 10.01.2019.
15:33
Vestionline

Novi spot Mura Mura Andreje, Rundeka & Ekipe Ftičeki (VIDEO)

AnastazijaVrzina
 

Fenomenalnu, devetominutnu kompoziciju "Mura Mura" prati kratki umetnički film Arona Kovačića u kome se melodija, pesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svet.

- Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od devet minuta, dat će im dovoljno vremena i dubine za to - objašnjavaju Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki".

Darko Rundek i njegova Ekipa su već uigran tim. Sreli su zagrebačku pevačicu, trubačicu i performerku Andreju Kurelec Košavić i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i reči. Nije bilo nikakvog kalkulisanja. Svi su doprineli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način. Prvi singl i spot je bila jesenas objavljena pesma "Dolinom se šetala".

- Uživajte u onom što vidite i čujete - poručuju Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki".

Album "Mura Mura", Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki" promovisaće 5. marta (21:00) koncertom u velikoj dvorani Doma omladine Beograda u okviru manifestacije "Dani Darka Rundeka u Beogradu" - od 1. do 7. marta u DOB-u Darko Rundek će predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

2024 © - Vesti online