Četvrtak 10.01.2019.
14:04
D. Timarac

Istina kao vodilja

D. Timarac
Dugačak red za pričešće

Na dan praznika proslavljena je hramovna slava koja je započela svetom liturgijom i ophodom oko hrama. Karakteristika ove parohije je što su se mnogi graditelji, kritori, priložnici i vernici u međuvremenu odselili iz ovoga dela prema gradu i na destinacije koje su iz drugih razloga izabrali, ali su ipak ostali redovni na slavi hrama, što se i ovog puta moglo primetiti, a često dođu i na nedeljna bogosluženja.

D. Timarac
Slavski ručak posle liturgije

U svojoj besedi, protojerej stavrofor Srboljub Miletić, starešina hrama, govorio je o stradanju arhiđakona Stefana.

- Vreme u kojem je svetitelj živeo i postradao po pitanju odnosa prema hrišćanstvu nimalo ne razlikuje od današnjeg vremena. Tadašnjem i današnjem vremenu je zajednički neprijateljski stav prema istini o svetu i čoveku, koje pravoslavlje nepokolebljivo čuva do današnjeg dana - istakao je otac Srboljub koji je čestitao svima slavu i poželeo da svi zajedno što uspešnije tokom ovozemaljskog života sledimo primer Gospoda, zatim Svetog Stefana i svih svetih.

D. Timarac
Neizostavni pogača, žito, vino i sveća

Posle svete liturgije, okrepljen molitvom i nadahnut besedom svoga duhovnika, verni narod i dragi gosti su prisustvovali slavskom ručku u jednoj od najlepših i najvećih crkvenih sala u Sidnejskog eparhiji.

D. Timarac
Tradicionalno lomljenje slavskog kolača

Druženje koje zbližava 

Domaćin ovogodišnje slave bio je gospodin Bogdan Lazić. On je, kako i običaji nalažu, deo slavskog kolača uručio gospodinu Mladenu Vukeliću koji se, zajedno sa porodicom, prijavio da pripremi slavu naredne godine, a prijatno slavsko druženje dodatno je zbližilo vernike.

D. Timarac
Mnogobrojni vernici okupili su se ispred hrama Arhiđakona Stefana
2024 © - Vesti online