Sreda 04.08.2010.
17:24
Tanjug

Vođi "grobara" 16 meseci za vređanje Brankice Stanković

Radisavljeviću je istom odlukom ukinut pritvor do pravosnažnosti presude, u kom je bio od kraja maja, kada je uhapšen posle višemesečnog bekstva.

Sud je Radisavljeviću izrekao jedinstvenu kaznu od 16 meseci, pošto ga je osudio na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti i šest meseci zbog nasilničkog ponašanja.

On je prvi osuđen zbog incidenta koji se dogodio 16. decembra prošle godine, na stadionu FK Partizan, za vreme utakmice Partizan-Šahtjor, koja je direktno prenošena na televiziji B92.

Tada su navijači "Partizana" sa tribina skandirali Stankovićevoj "opasna si kao zmija, proći ćeš kao Ćuruvija", a sve je bilo praćeno šutiranjem, udaranjem u glavu i probadanjem plastične lutke, koja je predstavljala novinarku B92.

Incident na stadionu se desio posle emitovanja serijala emisije "Insajder" koju uređuje i vodi Stankovićeva, a koji se ilegalnim poslovima i kriminalnom pozadinom članova navijačkih grupa.

Ukinuto rešenje o odbacivanju optužnice protiv navijača Partizana

Istovremeno, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbačena optužnica protiv šest navijača "Partizana" optuženih za ugrožavanje sigurnosti novinarke televizije B92 Brankice Stanković i vratio predmet sudu na dalje postupanje, saopštio je danas taj sud.

Prvostepeni sud je učinio povredu odredbi krivičnog postupka jer je izreka prvostepenog rešenja nerazumljiva i protivrečna razlozima koji su dati u obrazloženju, navodi se u odluci Apelacionog suda koji je odlučivao o žalbi tužioca.

Prvi osnovni sud je 22. aprila, pred početak glavnog pretresa, odbacio optužnicu i oslobodio šest navijača optužbe za ugrožavanje sigurnosti novinarke televizije B92 pretećim skandiranjem sa južne tribine stadiona FK Partizan 16. decembra prošle godine tokom utakmice Partizan - Šjahtor.

U odluci Apelacionog suda navodi se da to rešenje ukida jer "ne sadrži odgovarajuće objašnjenje zbog čega prvostepeni sud smatra da se u konkretnim radnjama okrivljenih opisanim u optužnici ne stiču elementi krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, odnosno nasilničkog ponašanja".

2024 © - Vesti online