Četvrtak 10.01.2019.
04:30
mondo.rs, Vestionline

Najbolji i najgori avioprevoznici

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najboljom aviokompanijom koja ima linije na kratkim relacijama proglašena je "Orini", koja se nalazi na Čanel ostrvima (Velika Britanija). "Singapur erlajns" je najbolja aviokompanija kada je reč o dugim letovima, sa čak 85 odsto pozitivnih glasova.

Sa druge strane, "Rajaner" je svoju reputaciju srozao toliko da mnogi putnici kažu da "nikada više ne bi putovali avionima tog avioprevoznika, čak ni da je jeftiniji od drugih". Preciznije, od onih koji su odgovarali na pitanje kog avioprevoznika bi izabrali kao onog kojim više neće da putuju, 70 odsto ispitanika je navelo "Rajaner".

Ova aviokompanije je prošle godine uništila planove za odmor hiljadama putnika, otkazujući letove, a zatim odbijajući da plate kompenzaciju. Putnici kažu i da ova aviokompanija ima mnogo "skrivenih troškova", te da se plaše da će im pri ukrcavanju naplatiti još nešto.

Zanimljivo, uprkos lošim ocenama, ova aviokompanija je u decembru 2018. imala više putnika nego u decembru 2017, i to za čitav milion.

Posle "Rajanera", najlošije ocenjenje aviokompanije za kratke letove su "Britiš ervejz", "Vueling erlajns", "Viz er" i "Tomas Kuk erlajns".

Najbolje kompanije za kratke letove, posle "Orinija" su "Svis erlajns", "Džet 2", "Norvežan" i KLM. Aviokompanija "Orini" je od putnika dobila 81 odsto glasova i pet zvezdica za ukrcavanje, izgled i udobnost kabina, kao i za usluživanje putnika.

Kada je reč o dugim letovima, "Singapur erlajns" je oduvao konkurenciju, a na drugom mestu je kompanija "Emirejts", sledi "Katar ervejz", "Katej pasifik" i KLM.

Najgore aviokompanije za duge letove su, prema ovom istraživanju, "Britiš ervejz", "Tomas Kuk erlajns" "Tomson" i "Tui ervejs" dele treće mesto, a slede "Junajted erlajns" i "Amerikan erlajns".

2024 © - Vesti online