Utorak 08.01.2019.
23:48
Vestionline, b92.net

Glumac šokirao govorom: "Hvala Sotoni što mi je dao inspiraciju za lik"

EPA-EFE
Kristijan Bejl sa "Zlatnim globusom"

Glasači i kritika bili su usaglašeni kad je u pitanju nagrađivanje Bejla kao najboljeg glumca u kategoriji komedija i mjuzikl za ulogu u filmu "Vajs", koji je filmska biografija nekadašnjeg potpredsednika SAD Dika Čejnija. U filmu je Čejni odgovoran za sve što se dogodilo tokom vladavine predsednika Džordža V. Buša.

Ipak, deo javnosti ostao je podeljen po pitanju njegovog govora na dodeli pomenutih nagrada.
Naime, glumac se, između ostalog, zahvalio đavolu.

"Hvala Sotoni što mi je dao inspiraciju da odigram ovaj lik", rekao je Bejl.

Potom je usledila reakcija Satanističke crkve na njihovom nalogu na Tviteru.

"Za nas, Sotona je simbol ponosa, slobode i individualizma, i služi kao spoljna metaforička projekcija našeg najvećeg ličnog potencijala", napisali su na zvaničnom nalogu i, pored toga, pohvalili talenat glumca.

Kako je Bejl u svom govoru rekao i da je Dik Čejni čovek bez harizme, koji je ocrnjen od svih ljudi, oglasila se na Tviteru ćerka političara Liz Čejni.

"Sotona ga je verovatno inspirisao da uradi i ovo", napisala je ona uz link vesti o privođenju Bejla 2008. godine zbog navodnog napada na majku i sestru. Pojedini korisnici Tvitera odgovorili su joj tako što su naveli da akcije Bejla nisu izazvale smrt ili raseljavanje miliona ljudi, za razliku od Čejnijeve planirane invazije na Irak.

Prošlog novembra, Satanička crkva sporazumno je rešila tužbu sa Netfliksom i Vorner brosom zbog prikazivanja božanstva Baphometa u kozjim glavama u filmu "Chilling Adventures of Sabrina".

Kristijan Bejl je, inače, među poznatim ličnostima koje slave pravoslavni Božić, jer je već godinama u braku sa Srbislavom Blažić, Srpkinjom rođenom u Čikagu.

2022 © - Vesti online