Utorak 08.01.2019.
17:09
Vestionline

Pobeda protiv Sportinga donela rekord Benfici. Hoće li i Portu?

twitter.com/FCPorto
Brahimi je bio dvostruki strelac protiv Nasionala

Porto grabi da sačuva titulu prvaka u Portugaliji. Vodi na tabeli, a ima šest bodova više od drugoplasirane Brage. U 16. kolu na svom stadionu je opravdao ulogu potpunog favorita protiv Nasionala, u kojem su nekadašnji saigrači iz Vojvodine Lazar Rosić i Aleksandar Paločević.

Bilo je 3:1. Dva gola za domaćina dao je Alžirac Brahimi, a jedan Brazilac Tikinjo. Gosti su smanjili na 2:1 pogotkom baš na Paločevićevo dodavanje.

Porto je tako postigao 18. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Devet ih je bilo u prvenstvu, četiri u Ligi šampiona, tri u nacionalnom kupu, a dve u domaćem Kupu ligaša. Poslednji put nije pobedio 7. oktobra, kada ga je u Lisabonu u ligaškoj utakmici savladala Benfika s 1:0.

Baš je njen rekord portugalskog fudbala i izjednačen. "Orlovi" su ređali uspehe od decembra 2010. do marta 2011, a osamnaesti su ostvarili kada su u Kupu ligaša bili uspešniji od gradskog rivala Spotinga na svom "Luzu" s 2:1. Četiri dana kasnije njihovoj seriji je došao kraj jer su u prvenstvu kao gosti izgubili od Brage (2:1).

Porto je sada sarekorder s Benfikom, a najbolje dostignuće može da prigrabi za sebe baš u duelu sa Sportingom. Njegov je gost u sledećem kolu, 12. januara.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online