Sreda 09.01.2019.
05:30
b92.net, Vestionline

Samsungov telefon na preklop napajaju dve baterije (FOTO)

youtube.com/SuperSaf TV
 

Novoobjavljeni patent pokazuje moguće funkcionisanje ove dvostruke baterije. Kompanija Samsung Electronics podnela je zahtev za patent koji koristi "metod za kontrolu većeg broja baterija i elektronskih uređaja", objavljen 3. januara 2019. godine. 

Patent opisuje Samsungov savitljivi smartfon sa dve baterije. Obe su opremljene zasebnim kolom za punjenje. Oba su međusobno povezana pomoću strujnog kontrolnog kola. Pored toga, primenjen je i prekidač. 

Na taj način se razlike u naponu između baterije 1 i baterije 2 mogu efikasno kontrolisati. Kapacitet i impedancija baterije mogu se razlikovati. Baterije se mogu puniti i bežično i preko kabla. 

Procesor određuje koja baterija ima najviši nivo snage, a fleksibilni pametni telefon koristi bateriju sa najviše energije.

Isti sistem važi i za punjenje, a baterija sa najmanjom snagom će se prvo puniti. Kada temperatura jedne baterije postane previsoka, druga baterija će se automatski koristiti. 

Zanimljivo je da ovaj patent opet govori o holografskom prikazu. 

Prošlog meseca LetsGoDigital je prijavio postojanje patenta za Samsung 3D hologramski telefon, gde je moguće projektovati holografske slike u vazduhu. Slična funkcija je takođe opisana u novom patentu. 

Opis patenta ne daje nikakve informacije o kapacitetu baterije. Prema istraživačkom izveštaju CGS-CIMB Research, Galaxy Fold će imati ukupan kapacitet baterije od 5.000mAh do 6.000mAh. 

Uređaj bi trebalo da košta oko 1.800 dolara.

2024 © - Vesti online