Ponedeljak 07.01.2019.
17:35
Sputnjik, Vestionline

Amfilohije: Tri greha crnogorske vlasti

A. Čukić
Amfilohije

Mitropolit Amfilohije je u besedi nakon liturgije poručio da je crnogorska vlast počinila više grehova od kojih su tri najizraženija: stvaranje lažne crkve, priznanje lažne države na Kosovu i uvođenje sankcija Rusiji.

Crnogorska vlast ne priznaje obnovljenu Cetinjsku bogosloviju iako je ona već iznedrila više od 20 generacija bogoslova, poručio je Amfilohije.

- Sad stvaraju i svoje crkve. Možete misliti koji je to stid i sram za Crnu Goru, za Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, da bezbožnici i prodane duše stvaraju neke svoje crkve. Stid i sram je što oni danas izmišljaju nekakvu svoju autofekalnu crkvu, da oprosti ova svetinja. Od otpadaka crkovnih prave crkvu, od onih koji ne služe Bogu Hristu nego sebi i svojim interesima. To je stid i sram današnje Crne Gore, odnosno onih koji su na vlasti - kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

On se osvrnuo i na najavu vlasti da će otimati crkvene hramove sagrađene pre 1920. godine, rekavši da je to "još jedno bezumlje" prenosi CDM.

Prema njegovim rečima, veliki je greh i odricanje crnogorske vlasti od Kosova i Metohije i predavanje Metohije, za čije oslobođenje su poginuli mnogi Crnogorci, "u ruke onih koji su stid i sram za časni albanski narod - razbojnicima i enverhodžistima".

- To je stid i sram vlasti, a ne Crne Gore, jer Crna Gora to ne prihvata - kazao je mitropolit Amfilohije, preneo je Tanjug.

Treći greh, prema njegovim rečima, jeste uvođenje sankcija Rusiji.

2024 © - Vesti online