Nedelja 06.01.2019.
18:00
K. N.- Vesti - Foto: D. N. Petrović

Baka Borka nije zaboravljena

D. N. Petrović
Borka Dražević u domu za stare

Nije teško pogoditi da je reč upravo o humanoj Rajki Tarlać iz Sidneja, koja je ovog puta zajedno sa prijateljicom Ljiljanom Travicom posredstvom naše Redakcije uputila dar od 200 dolara za baku Borku Dražević (77) iz sela Drenova kod Gornjeg Milanovca, uz želju za dobrim zdravljem i dugim životom. Istina, dobra Rajka usamljenu i siromašnu staricu nije zaboravila ni onda kada su je smestili u novopazarski Dom za stara lica. Svake godine u vreme praznika mislila bi i na nju, pa tako izuzetka nije bilo ni ovog puta, jer su joj Rajka i Ljiljana uz donaciju čestitale Božić i Novu godinu da ih provede u zdravlju.

Kako je želja naših čitalaca poput zapovesti, to je ovaj prilog već na putu ka baka Borki Dražević. Ona je naime nakon smrti brata Jovana i sestre Čedine nekoliko godina uz finansijsku podršku čitalaca "Vesti" živela sama u metalnom kontejneru u udaljenom planinskom takovskom selu Drenova, sve dok nije mogla više da stane na noge.

Spasili su je lekari milanovačke bolnice, a dobru brigu nastavili u Domu, zahvaljujući čemu je ova starica još među nama. A, čim se dar bude našao u njenim rukama, to će i naši reporteri zabeležiti sve što bude poručila svojim dobročiniteljkama iz daleka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online