Ponedeljak 07.01.2019.
01:30
Telegraf.rs, Vestionline

Profesionalci savetuju: Ovo je jedini način da izaberete pravu farbu za kosu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada vidite ženu sa perfektnom frizurom sigurno poželite da i vi tako dobro izgledate. Ono što bi trebalo da znate je da morate početi od odabira boje za kosu koja pristaje vašem fizičkom izgledu, ali i mentalnom sklopu.

Stručnjaci su podelili nekoliko saveta koji će vas dovesti do savršeno ofarbane kose koju ćete voleti.

Proverite odsjaj svoje kose

- Najbolji način da proverite odsjaj svoje kose je da se smestite u sobu u kojoj je kombinacija prirodnog i veštačkog svetla. Tada ćete moći da ustanovite koji je osnovni ton vaše dlake - kaže Čak Bas poznati frizer, koji je urednik i jednog magazina.

Ukoliko niste sigurni da li je kombinacija svetlosti dobra, onda imamo predlog za vas - uzmite halogenu lampu i stanite pored prozora, ako vam kosa svetli na crveno, onda je to vaš dominantni ton.

Bitna je prava ravnoteža

- Da biste izabrali savršenu boju kose za vas, trebalo bi da povedete računa o tonu boje koju želite da ponesete i svom tenu, odnosno tome da li vam je koža tople ili hladne nijanse - savetuje Bas.

Najbolje bi bilo da odaberete suprotnu boju kose od boje vašeg tena. Na primer, ako vam je koža ružičasta, neka vam kosa ima pepeljasti ton.

- Ako su vam tonovi kože i kose van ravnoteže, to bukvalno može da iskrivi vaš izgled - kaže Mirza Batanović, frizer stilista za Euforu.

Obratite pažnju na boju očiju

- Frizere obučeveju da odabiraju boju kose za vas na osnovu boje kože i boje očiiju - dodaje Batanović i kaže da osobe sa plavim očima mogu da ponesu bilo koju toplu boju kose, pa čak i jarko crvenu.

- Zelene oči su predivne uz bilo koji taman ton - jasan je Batanović.

Uporedite boju kose sa onom kad je mokra

Ako želite da znate da li bi vam stajala tamnija kosa, onda je pravo vreme da upredite svoj ten i boju očiju sa kosom kada je mokra.

- Mokra kosa je dve do tri nijanse tamnija od one kada je osušite. Tada se pogledajte u ogledalo, ako vam se čini da vam koža blista, onda je vreme za potamnjivanje - dodaje Bas.

2024 © - Vesti online