Ponedeljak 07.01.2019.
00:57
D. Dekić - Vesti

Urnebes uz vrapce i kamile

Beoinfo
I vrapci znaju: Slobodan Stanojević i Zoran Radojičić

Jedan od takvih slučajeva je bruka bivšeg poslanika Mehe Omerovića koji se nemušto pravdao srpskoj javnosti kada je otkriveno da je na aerodromu u Frankfurtu uhvaćen u krađi parfema i karmina vrednih ukupno 170 evra. Upirao se da objasni kako nije krao, već da ga je naprasno usred kupovine spopao proliv, pa se "u trenutku zgrčio i osetio da mu se creva prazne".

- Istrčao sam iz fri-šopa i shvatio da sam u toalet poneo kozmetiku - izgovarao se Omerović, ali je pod pritiskom javnosti na kraju podneo ostavku.

Zabavu za narod priredili su građanima gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Gradskog zelenila Slobodan Stanojević, udomljujući vrapce. Radojičić je za prvi gradonačelnički potez odabrao svečano otvaranje tri kućice za te ptičice, a u pomoć mu je šampionskim neznanjem pritekao Šarenac koji je radosno uskliknuo da će kućice biti pogodne za vrapce "da se odmore kad se sele, u onim mesecima kada migriraju". Šteta što tu nije bilo đaka prvaka da direktora nauče da vrapci nisu ptice selice.

Čita na jeziku koji ne zna

Podsmehu javnosti danima je bio izložen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić tvrdnjom da čita albanske novine i predviđanjem nataliteta kosmetskih Srba.

- Svaki dan pročitam svu štampu na albanskom i pratim pokrajinski, kako volim da kažem, dnevnik na albanskom jeziku - kazao je Đurić i potom na pitanje da li zna albanski odgovorio "po nekoliko reči".

- Nažalost, nisam ovladao u potpunosti tim jezikom - priznao je Đurić, a malo kasnije postao je opet zvezda društvenih kada je rekao da će se u Severnoj Mitrovici roditi 100 beba više nego prethodne godine. Upitan odakle to zna, odgovorio je "pa bio sam tamo", na šta se sam sebi nasmejao.

Lapsus se čuo i od ministra za rad Zorana Đorđevića koji je u odgovoru na poslaničko pitanje o preduzeću koje zapošljava osobe sa invaliditetom, pogrešio jedno, ključno slovo.

- Sve ono... Pa vratićemo se na DS, katastrofalno s*anje... Šštanje koje je tamo zatečeno - zamuckivao je Đorđević.

Smanjiti zaposlenost

Trema ili rasejanost, tek kiks je ubeležio i Siniša Mali i to u prvom intervjuu nakon što je seo u fotelju ministra finansija.

- Potrebno je smanjiti zaposlenost - kazao je Mali u Dnevniku RTS-a.

Osvajanjem toplih mora proslavio se lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. U Paraliji je uz orkestar Novice Nikolića Patala uživo zaigrao kolo u vodi do pojasa sa srpskim turistima pred zatečenim Grcima, a onda osvanuo na kamili u Egiptu odakle je pobedonosno poručio da je "izveo je Srbiju i na Crveno more". Ljutnuo se na prigovore da je jahao kamilu uz srpsku himnu "Bože pravde".

- Ako sam otišao da uradim nešto za Srbiju, što da ne ispoštujem njihovu tradiciju? Sami su pripremili himnu i zar je trebalo da kažem s kamile: stop ne može himna? - zapitao je Palma.

"Vazduplohov s aerodruma"

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić odavno se proslavio svečanim otvaranjem semafora koji je zbog toga nazvan po njemu. Prošle godine uspeo je da ozbiljno zaseni čuveni hit lapsus "vazduplohov" svog stranačkog kolege iz SNS-a Zorana Babića. U ovom slučaju, Terzić je stvorio novu kovanicu u avio saobraćaju, jer je kraljevački aerodrom "Morava" nazvao "aerodrum". Mnogi su opravdano pomislili da nije reč o lapsusu je je nekoliko puta ponovio "aerodrum".

Ne ide preko Sebastijana

Lenta za neukus godine mogla bi da pripadne šefu diplomatije Ivici Dačiću koji je povodom austrijske podrške prijemu Kosova u Interpol iskoristio prezime austrijskog kancelara Sebastijana Kurca.

Optuživši Hajnca Kristijana Štrahea da je obećanjem da neće dati podršku Prištini, "slagao i prevario Srbe", Dačić je potkačio i austrijskog kancelara.

- Ni Kurc nije bolji, gori je. Preko Kurca su hteli u Interpol. E preko koga su hteli, tako su i prošli - kazao je Dačić.

Trezan posle 20 čašica

Nalik humorističkom skeču je priča o rakiji, direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku i Slobodanu Petriću, iz Petrića kraj Ljiga, kome je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao asfalt u zaseoku. Osim za put, domaćim Petrić je zahvalio Drobnjaku i što je kupio od njega 200 litara rakije. Naime, Petrić se žalio da zbog nemaštine naroda prodaja rakije slabo ide, a Drobnjak se sažalio.

- On voli da popije koju čašicu više, ali dobro radi. Nemojte da mislite da je Drobnjak bio pijan, on može i čašica 20 da popije i neće se napiti. On je domaćin iz Čačka, koji zna da popije, a ima kao 115 kilograma kao i ja - pravdao ga je Vučić.

2020 © - Vesti online