Subota 05.01.2019.
21:35
Vestionline

FA Kup: Arsenal bez problema do četvrtog kola, Kristal Palas golom u finišu prošao dalje

Twitter/ArsenalFC
Fudbaleri Arsenala

Fudbaleri Arsenala nisu imali problema u trećem kolu FA kupa, pošto su lako pobedili ugostima Blekpul sa 3:0.

Odlučio je trener Tobdžija Unaj Emeri da u ovom duelu šansu da igračima koji ne igraju mnogo, pa su od prvog minuta zaigrali Mejtlend-Najls, Vilok i Nketija, ali se to nije odrazilo na konačan rezultat.

Vilok je pogađao u 11. i 37. minutu, pa je u tim trenucima i pitanje pobednika razrešeno. Ali, nisu se time zadovoljavali fudbaleri Arsenala, pa su u finišu preko Ivobija došli do ubedljive pobede i plasmana u četvrto kolo FA kupa.

Do plasmana u narednu rundu je došao i Kristal Palas, koji je savladao Grimzbi sa 1:0 i to bez Luke Milivojevića. Mučili su se igrači tima iz Londona, dugo nisu mogli da pronađu put do mreže protivnika, iako su od drugog minuta imali igrača više. Međutim, do gola su tek došli u 86. minutu preko Ajua.

Prolazak u narednu fazu nije uspeo da obezbedi Njukasl, koji je protiv Blekburna morao da juri zaostatak i da pokuša da izbegne eliminaciju. U tome je i uspeo, pošto je Riči u 84. pogodio sa penala i poravnao na 1:1. Na taj način su Svrake izborile revanš, koji će se odigrati na stadionu Blekburna.

Fudbaleri Čelsija su uspeli da slome otpor Notingem Foresta i da slave sa 2:0. Plavci su uspeli da preskoče prvu prepreku u najmasovnijem takmičenju u Engleskoj. Izabranici Mauricija Sarija su dominirali, imali šansu i u prvom poluvremenu da povedu, ali su Šumari ipak odolevali u uvodnih 45 minuta. Sesk Fabregas je sa bele tačke bio nesiguran, pa nije uspeo da realizuje udarac. U nastavku su ipak potvrdili ulogu favorita, jer je Alvaro Morata pogađao u 49. i 59. minutu i tako obezbedio Čelsiju plasman u narednu rundu.

Fabregasu je ovo bio poslednji meč u plavom dresu, pa je jako emotivno doživeo napuštanje terena u 85. minutu.

Ulogu favorita je potvrdio i Everton, koji je uspeo da slavi protiv četvrtoligaša Linkolna sa 2:1. Povele su Karamele preko Lukmana u 12. minutu, samo 120 sekundi kasnije je Bernard duplirao prednost, da bi gosti smanjili u 28. minutu preko Bostvika, ali do kraja meča nisu uspeli da postignu barem još jedan pogodak i tako se izbore za drugi meč na svom terenu.

Fudbaleri Derbija iznenadili su prvoligaša Sautempton, jer su na svom terenu izborili remi - 2:2. Koliko je uspeh Ovnova zapravo veliki, svedoči to što su uspeli da se vrate posle dva gola zaostatka i na taj način su sebi omogućili drugu utakmicu, koja će se za desetak dana igrati na "Sent Merisu".

2024 © - Vesti online