Subota 05.01.2019.
20:39 >> 21:01h
Vestionline

Dramatična pobeda Partizana uz zvuk sirene, Lendejl ponovo heroj (VIDEO)

MN Press
Košarkaš Partizana i košarkaš Mornara

Zbog kazne Partizana protiv utakmice sa Cedevitom, meč protiv Barana je protekao bez publike.

Crno-beli su odigrali solidno prvo i katastrofalno drugo poluvreme. Partizan je uspeo da se revanšira ekipi iz Bara za poraz u oktobru prošle godine kada je Mornar trijumfovao 97:94.

Aleksej Nikolić je do ove utakmice imao svega 17 odsto šuta za tri poena, ali se u prvoj četvrtini meča bar na nekoliko minuta pretvorio u Stefa Karija i pogodio tri od četiri šuta.

Domaći igrači su bili u dobrom šuterskom ritmu, a Nikolić je tri trojke ubacio za samo pet minuta i Partizan je vodio 14:8.

Od tog trenutka je popustio napad crno-belih, nekoliko lopti je izgubio novajlija Nikola Janković, koji se uopšte nije snašao na parketu i Mornar je održavao korak do kraja prve deonice koju je Partizan dobio sa 18:14.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Repost @aba.liga ・・・ @djordje_gagic wins this round against @uroslukovic... #ABALiga @partizanbc

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on Jan 5, 2019 at 11:14am PST


Centar Đorđe Gagić je u tim trenucima malo "razmrdao" ekipu Partizana, koja je dobro krenula drugu četvrtinu - poenima Gagića i trojkom Pejdža za 23:14.

Mornar je još jednom, nošen pogocima Volera i Grenta, uspeo da smanji zaostatak, ali se boljitak u igri domaćih video ulaskom Džoka Lendejla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na poluvremenu, #KKPartizan - @kkmornarbar 38:29 #ABALiga

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on Jan 5, 2019 at 10:42am PST


Stefan Jaković je u 16. minutu poentirao uz faul i vratio Partizanu +9, da bi Gagić sjajnom fintom i okretanjem Uroša Lukovića iz reketa doneo Partizanu i svih +11 pri rezultatu 36:25.

Gosti do poluvremena uspevaju da smanje razliku na 38:29, ali je Partizan imao kontrolu meča.

Do kraja meča, Mornar je u nekoliko navrata uspevao da dođe do izjednačenja i povede. Viđena je potpuna napadačka bezidejnost crno-belih koji, kako je delovalo, u poslednjoj deonici nisu znali šta sa loptom.

Ekipe su se do poslednjeg minuta meča menjale u vođstvu. Mornar je vodio par sekundi pre kraja, da bi Renfro iznudio bacanja, od kojih je jedno pogodio, drugo promašio, ali, potpuno neočekivano, usledili su poeni Lendejla za veliku i važnu pobedu crno-belih.

U pobedničkom timu junaci utakmice bili su Renfro sa 18 poena i Lendejl sa 12, dok su u poraženom timu najefikasniji bili Voler sa 24 i Rebić sa 12 poena.

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Ilija Belošević, Marko Juras, Radoš Arsenijević

PARTIZAN: Pejdž 5, Si 2, Aranitović, Marinković, Veličković 2, Pecarski, Zagorac 6, Renfro 18, Janković 11, Lendejl 12, Gagić 8, Nikolić 11.

MORNAR: Grent 5, Mićović 4, Mijović 3, Drenovac 8, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler 24, Sane 9, Rebić 12, Luković 8.

2024 © - Vesti online