Petak 04.01.2019.
17:34
Vestionline

Ramos 800

EPA/Mahmoud Khaled
Serhio Ramos, jedna od fudbalskih legendi našeg doba

Španski half Serhio Ramos (32), kapiten "kraljevskog kluba" i "kraljevske reprezentacije", nije mogao da bude zadovoljan što je u utakmici njegovog dostignuća vrednog pažnje Real u prestonicu poneo samo bod sa obala Sredozemlja. Krivac za to je veteran Santi Kazorla (34), nekadašnji Ramosov saigrač u nacionalnom timu, koji je do pre nekoliko meseci bio na ivici da završi karijeru, a protiv madridskog velikana je postigao oba gola za klub u kojem je i ponikao.

Serhiju Ramosu je meč u Viljarealu bio 589. za Real u koji je došao u leto 2005. iz Sevilje za 27 miliona evra kao jedan od najtalentovanijih španskih odbrambenih igrača. Po broju utakmica u klupskoj istoriji je na sedmom mestu, iza Fransiska Henta i Fernanda Ijera (po 601), koje će ubrzo i da prestigne.

Za "crvenu furiju" je odigrao 161 meč. Više nastupa od njega, i to samo šest, ima jedino golman Iker Kasiljas (37), njegov dugogodišnji saigrač u Realu do prelaska u Porto 2015. U Sevilji je imao 50 utakmica. U seniorskom fudbalu debitovao je 1. februara 2004. sa 17 godina, deset meseci i dva dana.

Njegova dugovečnost u Realu je tolika da je za 14 sezona sarađivao s 11 trenera.  

Madriđani su kasnije od drugih igrali u 17. kolu jer su tada kao evropski prvaci bili učesnici Svetskog klupskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trofej im je pripao treći put uzastopce.

2024 © - Vesti online