Subota 05.01.2019.
02:00
B. Miličić - Vesti

Priprema za prava slavlja

B. Milinčić
Svi su zaigrali uz trubače

Slavlja je bilo u hotelima, restoranima, kafićima i klubovima, a prava kanonada petardi i druge pirotehnike najavila je smenu dve godine.

Za razliku od ranijih godina, kada su naši klubovi u Vajsenburgu, Hercogenaurahu, Erlangenu organizovali doček Nove godine, ovaj put toga nije bilo. Bojan Bajić predsednik FK Jugoslavija iz Erlangena kaže da se većinom proslavljalo u porodičnom krugu, jer sve je teže obezbediti i pripremiti slavlje za veliki broj ljudi. To ipak nije bio razlog da u stanovima i kućama ne bude veselo. U Minhenu su slavlja organizovana u mnogim hotelima, restoranima, kafanama i kafićima gde su aktivno učestvovali i naši ljudi. Najatraktivniju muzičku ponudu u najluđoj noći imao je restoran Huiras Igora Divjaka gde su pored drugih muzičara, pred nekoliko stotina gostiju nastupili i Dragačevski trubači.

Za dobar deo naših ljudi sve ovo bilo je svojevrsno pripremanje za slavlja, koja mnogi smatraju "pravim" - Božić i pravoslavna Nova godina.

Povrede i požari

U Minhenu je tradicionalno mesto velikog vatrometa brdo u Olimpijskom parku sa koga se vide grad i njegova bliža i dalja okolina. S obzirom na to da je "nebo gorelo" skoro sat vremena, jasno je da su stanovnici glavnog grada Bavarske za pirotehnička sredstva potrošili dosta evra. "Igra s vatrom" donela je i probleme u mnogim mestima po Bavarskoj, jer je bilo opekotina, lakših i težih povreda dece i odraslih zbog nepravilnog rukovanja pirotehnikom. Bilo je i požara na balkonima, u podrumima i potkrovljima pa su policija i vatrogasci imali dosta posla u novogodišnjoj noći.

 

2024 © - Vesti online