Petak 04.01.2019.
10:33
M. Đorđević - Vesti

Omađijani De Niro

facebook.com/suncanareka
Etno-selo Sunčana reka

"Seoce k'o nekad" sačinjava pet kućeraka koji se zovu: "Jabuka", "Trešnja", "Višnja", "Kajsija", "Breskva". Imaju muzejsku vrednost s obzirom na to da pokazuju način života u starom srpskom selu. Sunčana Reka se nalazi u blizini banja, Zvorničkog jezera, kanjona Trešnjica, brojnih manastira i prostire se na samoj granici sa BiH (Republika Srpska).

Poznati reditelj Zdravko Šotra snimao je u Sunčanoj Reci ovde scene za serije "Santa Maria Della Salute", "Greh njene majke", "Nepobedivo srce" i "Šešir profesora Koste Vujića". Šezdesetih godina prošlog veka poznati glumac Robert de Niro se obreo u tadašnjoj Jugoslaviji i prespavao pored reke Drine u blizini Sunčane Reke. Prema priči, reka je magično delovala na ovog poznatog glumca te je očaran njome dao ime svojoj ćerki Drina.

Raj za pustolove

Ovo etno-selo je dobilo dve Velike zlatne medalje Novosadskog sajma za avanturistički turizam za 2015. i 2016 godinu. Ima terene za fudbal, odbojku na pesku, košarku i tenis, školu jahanja. Gosti mogu da učestvuju u sakupljanju lekovitog bilja i berbi gljiva. Vodič pustolove može da povede u planiniranje, spust Drinom, vožnju čamcem. U programu su, osim lova i rbilova, i nordijsko skijanje, vožnja fijakerom, džipovima i biciklima.


 

2024 © - Vesti online