Četvrtak 03.01.2019.
16:31
Tanjug, Vestionline

Svi putevi prvog u drugog reda u Srbiji prohodni

Vestionline
Foto: Ilustracija

- Svi državni putevi I i II reda su prohodni, saobraćaj se odvija normalno, uz nešto otežan saobraćaj u brdsko-planinskim predelima. U poslepodnevnim časovima očekuje se smirivanje i prestanak padavina, dok se za Božić i vikend očekuju nove snežne padavine - rekao je Stojisavljević.

V. d. generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić kaže da se železnički saobraćaj u Srbiji odvija potpuno bezbedno i da je na mreži trenutno 38 teretnih i 30 putničkih vozova. 

- O bezbednosti u zimskim uslovima stara se štab koji je u stalnom zasedanju, a na terenu se nalazi oko 900 železničara koji brinu o bezbednom odvijanju saobraćaja. Imamo 15 ekipa za hitne intervencije, pet mehanizovanih ekipa, i dve ekipe koje vode računa samo o kosinama i locirane su u Užicu i Zaječaru. Spremni smo bez obzira na dužinu ledenog talasa da odgovorimo svim izazovima - rekao je Jevtić.

Avio-saobraćaj u Srbiji odvija se bezbedno i nesmetano, a ista je situacija i u vodnom saobraćaju.

- Nemamo nikakvu problematičnu situaciju, nemamo najavu ni ledostaja niti obustave plovidbe, vodostaj je uobičajen za ovo doba godine tako da ne očekujemo nikakve probleme na rekama - kaže Veljko Kovačević, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj.

On dodaje da 12 lučkih kapetanija 24 sata dnevno prate stanje na rekama, da je Direkcija za vodne puteve uspostavila nadzorni štab, a Agencija za upravljanje lukama uputila upustvo svim lukama o tome šta treba da se radi u ovom periodu.

2024 © - Vesti online