Sreda 02.01.2019.
11:56
Vestionline, Tanjug

"Jedina pretnja Americi dolazi iznutra"

pixabay.com
Foto: Ilustracija

AP ocenjuje da je Kuomo, iako tvrdi da nije predsednički kandidat, tako zvučao.

On je, kako se navodi, kazao da će u prvih 100 dana njegovog trećeg mandata predstaviti "najprogresivniju agendu koju je ova (savezna američka) država ikada videla, i tačka".

- Napravićemo istoriju, a Njujork će napredovati, ne izgradnjom zidova, prijatelji, nego izgradnjom mostova i izgradnjom aerodroma i stvaranjem poslova za novu, srednju klasu i ekonomske budućnosti za generacije koje dolaze i predstavljanjem koliko dobri možemo da budemo u svemu ovome kada smo zajedno - kazao je Kuomo, očigledno misleći na politički sukob u SAD po pitanju izgradnje zida na granici sa Meksikom, navodi agencija.

On je istakao da se država suočava sa ogromnom "društvenom depresijom".

- Frustracije ljudi pretvaraju se u strah, strah se pretvara u bes, a bes se pretvara u razdor. Nemoguće je dočarati kako opasno i maligno je ovo stanje. Pretnja je kada se vidimo kao crni ili beli, stranci ili starosedeoci umesto kao Amerikanci. Kao hrišćani ili Jevreji ili muslimani, gej ili strejt, umesto kao Amerikanci. To je, prijatelji, zaista zastrašujuće -  kazao je Kuomo.

Kuomo je prošle jeseni ponovo osvojio mandat.

Kao tri glavna cilja u novoj godini, on je naveo legalizaciju upotrebe marihuane u "rekreativne svrhe", uvođenje sistema pravila u zakon po pitanju prava na abortus i popravljanje metroa u Njujorku, navodi agencija.

2024 © - Vesti online