Sreda 02.01.2019.
02:30
mondo.rs, Vestionline

Neka vaša veza bude još srećnija u 2019.

pixabay.com
 

Radite stvari zajedno (ne samo u vreme praznika)

Zašto bi zajedničko kuvanje bilo rezervisano samo za ovo doba godine? Neka to postane vaša mala tradicija. Zajedničko pripremanje obroka znači i više vremena koje ćete provesti sa osobom koju volite najviše na svetu.

Kad smo u srećnoj vezi, pica uz omiljenu seriju deluje kao dobra ideja. Ali, ovako ne samo da ćete nabaciti višak kilograma, nego ostajete uskraćeni i za zabavu kuvanja u društvu. Izaberite jedno veče u toku nedelje kada ćete isprobavati nove recepte zajedno.

Vežbajte zajedno

Ako se dogovorite da ćete vežbati zajedno, veća je verovatnoća da ćete istrajati u toj nameri jer ćete u partneru imati podršku.

Neka seks bude prioritet

Čak i kad ste u gužvi, čak i kad ste umorni… nađite vremena da vodite ljubav. Bićete bliskiji sa partnerom, bićete zdraviji i bolje raspoloženi.

Ne svađajte se oko sitnica

Pre nego što započnete raspravu oko neke beznačajne stvari, zapitajte se da li će vam to oko čega ste sad spremni da se posvađate sa osobom koju volite biti važno za godinu dana. Ili za šest meseci. Ili za mesec dana… Ako neće, nije vredno rasprave, zar ne?

Budite iskreni

Kad ste srećni, recite to. Kad ste ljuti, izgovorite i to. Nemojte više prećutkivati ništa. Ali, birajte reči uvek.

Kad ste zajedno, ostavite telefone sa strane

Kad izađete na večeru, ili gledate film kod kuće, neka to bude vaše vreme. Nemojte beskonačno skrolovati dok vam osoba koju volite priča kakav je dan imala. Nemojte odgovarati na mejlove, dok pijete prvu jutarnju kafu. Vratite se u ono vreme kad ste se tek upoznali, kad ništa na svetu nije bilo tako važno kao to što njega ili nju držite za ruku.

Ponašajte se prema osobi koju volite onako kako se ponašate prema prijateljima

Ne uzimajte osobu koju volite zdravo za gotovo. Iako svi znamo da to nije pametno, svima nam se to desi: počnemo da podrazumevamo da će partner biti uvek tu. I prestanemo da budemo ljubazni… Ponašajte se prema partneru onako kako se ponašate prema prijateljima. Kad zaustite da kažete nešto ružno, ili da povisite ton, zapitajte se samo da li biste tako razgovarali sa najboljim drugom ili prijateljicom iz detinjstva. Ako ne biste… nemojte ni sa osobom koju volite najviše na svetu.

Slušajte

Nemojte odsutno klimati glavom, nemojte čekati "svoj red" da progovorite. Nemojte prati sudove dok vam on priča kako je proveo dan, nemojte odgovarati na mejlove dok ona priča šta joj se desilo na poslu… Slušajte, stvarno. To je jedna od najboljih stvari koju možete učiniti za vašu vezu.

Manje kritikujte, više hvalite

Kad sa nekim provodite po ceo dan, lako je prevideti sve lepe osobine te osobe. Umesto da zvocate zbog mana, uživajte u onome što tu osobu čini onom koju ste izabrali da život provedete zajedno.

Parovi koji su dugo zajedno vremenom zaborave na komplimente. Pokušajte da za svaku kritiku koju izgovorite kažete tri lepe stvari osobi koju volite. I nemojte da se iznenadite kad i partner počne da usvaja taj obrazac i uzvrati vam istom merom.

2020 © - Vesti online