Ponedeljak 31.12.2018.
14:09
Vestionline

Džejms: Pobeda nad Voriorsima me je načinila najboljim svih vremena

EPA/John G. Mabanglo
Lebron Džejms s trofejem za NBA prvaka s Klivlendom pre dve i po godine

 

- Pobeda u tom finalu me učinila najboljim igračem svih vremena. Tako sam se osetio. Bio sam izuzetno ushićen zbog pobede Klivlenda zbog 52 godine bez titule. Zbog prvog naleta emocija sam plakao, svi su me videli kako plačem. To je bilo zbog svega što je sport u Klivlendu preživeo tokom 52 godine. Kada sam prestao da plačem pomislio sam: To te učinilo najboljim igračem svih vremena. Svi su pričali kako smo najbolji tim svih vremena. Najbolji sastavljen tim, i način na koji smo preokrenuli je bilo nešto posebno. To je jedan od retkih trenutaka tokom karijere u kojima sam pomislio da sam uradio nešto posebno - rekao je za ESPN Džejms, koji titule NBA prvaka ima i s Majamijem (2012-13).

Lebron, koji je letos prešao u Lejkerse, u finalu 2016. predvodio je Klivlend protiv moćnih Voriorsa iz Golden Stejta i ostvario najveći preokret u istoriji NBA finala. Sa 1-3 se preokrenulo na 4-3, uključujući trijumf usred Oklenda, protiv rekordnih 73-9 Voriorsa. 

Za sedam utakmica prvi pik 2003. godine je beležio 29.7 poena, 11.3 skokova i 8.9 asistencija, uključujući tripl-dabl sa 27-11-11 i presudnu blokadu nad Igudalom. 

Posle tog šokatnog poraza, Voriorsi su doveli Kevina Durenta i ne skidaju se sa vrha protekle dve godine. Lebron je letos prešao u Lejkerse i započeo novu fazu u 16 sezona dugoj karijeri koja još traje.

2024 © - Vesti online