Ponedeljak 31.12.2018.
19:15
Z. Vicelarević - Vesti

Svi gađali donatorsku kutiju

Z. Vicelarević
Za Ristiće: Učesnici turnira

Otac Borivoje i majka Dubravka imaju četvoro dece, Lazara (7), Luku (6), Milicu (5) i jednogodišnju Bojanu.

U takmičenju je bitnije bilo "pogoditi" donatorsku kutiju, a manje pikado metu, što je svim učesnicima u Frankfurtu dobro pošlo za rukom, te je za porodicu Ristić prikupljeno 730 evra.

- Roditelji su teško bolesni i ne rade, a od socijalne pomoći i dečjeg dodatka nije lako prehraniti šestoro gladnih usta. Zato smo odlučili da sprovedemo akciju i organizujemo prvi put u Frankfurtu humanitarni pikado turnir. Svaki učesnik je za 10 evra kupio licencu za takmičenje, a sav novac ide u humanitarni fond za porodicu Ristić. Prijavljeno je 20 učesnika što je dobar odziv s obzirom na to da je na prvom turniru u Nirnbergu, pre pet godina, bilo sedam takmičara.

Z. Vicelarević
Najprecizniji: Mladen, Karolina, Milenko i Paul

Verujem da bi odziv bio mnogo veći da nisu spojeni praznični dani i mnogi naši zemljaci otputovali u zavičaj. Zahvaljujem vlasnicima kafića Sonenšajn, Siniši Đukiću i Draženu Ercegu što su nam ustupili prostorije, i koji su donirali novac i organizovali večeru za sve učesnike i publiku koja je pratila turnir - rekao je za "Vesti" Aleksandar Mršić, iz organizacije Srbi za Srbe.
- Ovo je za nas velika čast što možemo na ovaj način da učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji - ističe Siniša Đukić.

Paul najbolji za strelicu

U polufinalu turnira koji je, sudeći po nacionalnosti takmičara prerastao u međunarodni, našli su se: Paul Bankos, Rumun, Mađarica iz Srbije Karolina Pataki i Milenko Lukić i Mladen Urošević. Titulu najboljeg pikado strelca poneo je Paul, koji je u finalu za jednu strelicu pobedio Milenka. Treće mesto osvojila je Karolina, a četvrti je bio Mladen.
Oni su dobili simbolične nagrade, pehare i majice.

 

2024 © - Vesti online