Ponedeljak 31.12.2018.
18:15
B. Đorđević - Vesti

"Vesti" predstavljaju: Folklor draži od fudbala

D. Jovičić
Srećan zbog pohvala: Aleksandar sa priznanjima u Kalvu

Iako je rano počeo da se bavi folklorom, zbog problema u koje su ranije zapali berlinski klubovi, Aleksandar je dve godine igrao fudbal u FK Srbija. Kada je folklorna grupa iz Berlina postigla uspeh na Evropskoj smotri, odlučio je da se ipak vrati folkloru.

Za "Vesti" Aleksandar, koji i posle uspeha, redovno dolazi na probe, kaže da su njegovi utisci iz Kalva odlični.

- Bilo je jako dobro, odlično smo se zabavljali sa vršnjacima iz cele Nemačke i naravno, radujem se postignutom uspehu. Igram već osam godina, a počeo sam sa četiri. Prvu nagradu dobio sam u Beču i to za najboljeg igrača Evrope, kada je u pitanju srpski folklor za decu. Tada mi je bilo pet godina. Pomalo sam se plašio da će u Kalvu biti puno boljih igrača, ali se na kraju ispostavilo da sam ipak ja najbolji.

Igre iz Skopske Crne Gore su mu najomiljenije.

- Sa njima sam i pobedio. Dobio sam puno pohvala i veoma sam srećan zbog toga.
Da je nagrada otišla u prave ruke, Aleksandar je u Srpskom klubu Berlin, čiji je KUD Dunav Kolo Kolo sastavni deo, potvrdio bravurama i koracima koje je teško pratiti. Njegov ritam igre, može se bez preterivanja reći, ostavlja bez daha, što se i pokazalo tokom prednovogodišnjeg okupljanja u klubu. On i ostala deca su zaigrali Igre iz Skopske Crne Gore, jer nisu hteli da publika u Berlinu ostane uskraćena za zadovoljstvo koje su imali gledaoci na folklorijadi u Kalvu.

I braća u kolu

B.Đorđević
Aleksandar i drugari su zaigrali za društvo iz kluba

Aleksandar ima godinu dana mlađeg brata Denisa, koji je bio veoma uspešan u fudbalu, ali se zbog čestih putovanja s kraja na kraj Berlina ipak posvetio folkloru. Stariji brat, Saša, ima već 25 godina, a 12 godina je proveo u folklornoj grupi u Berlinu.

Koreografija pred spavanje

Aleksandrova mama Željka, u Nemačku je došla iz Rume u kojoj njena deca rado provode raspust, igrajući košarku sa rođacima i brojnim prijateljima.

- Aleksandar je dobar u školi, ali kada se za nešto opredeli, onda je vrlo istrajan u tome, kao što je slučaj sa folklorom - kaže mama Željka.

Ona dodaje i da Aleksandar svako veče rado gleda vesti na televiziji i izveštava roditelje o aktuelnim dešavanjima.

Inače, ustaljeni ritual je da uvek pred spavanje pogleda koreografiju neke iskusne folklorne grupe na Jutjubu.


 

2024 © - Vesti online