Utorak 01.01.2019.
00:25
B. Đokić - Vesti

Policijski sindikat ogorčen: Srce stalo zbog premeštaja?

M. Karović
Foto: Ilustracija

Oni su i izjavili saučešće porodici kolege Željka L, radnika Sektora unutrašnje kontrole koji je preminuo, navodno po prijemu novog rešenja, kojim je trebalo da bude prebačen na mesto koordinatora u saobraćajnoj policiji.

- Nažalost, dešava se ono o čemu smo upozoravali od avgusta, a to je da će nova sistematizacija MUP-a Srbije biti diskriminatorska i politička, da će uzrokovati smanjenje zarada policajaca i izazvati tragedije - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.
On napominje da se karijerni i profesionalni policajci prebacuju na radna mesta daleko niža od njihove kvalifikacije i iskustva.

- Napominjemo da su nova rešenja kod većine policijskih službenika izazvala velike zdravstvene probleme kao i nezadovoljstvo, prvenstveno brigom za porodicu i egzistenciju. Nekoliko desetina ih se obratilo psiholozima MUP Srbije. U danima koji dolaze biće organizovani protesti policije i svih zaposlenih u MUP Srbije - dodaje Mijailović.

MUP demantuje

Načelnik Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Dragan Kujundžić demantovao je da je Željko L. preminuo nakon prijema rešenja kojim se prebacuje na niže radno mesto.
- Apsolutna je neistina da je smrt kolege Željka L, koji je nažalost preminuo od posledica izliva krvi u mozak, povezana sa premeštajem jer njemu nikakvo rešenje nije ni uručeno - saopštio je Kujundžić.





 

2024 © - Vesti online