Ponedeljak 31.12.2018.
08:16
rs.n1info.com

Gde je Davor Dragičević?

Tanjug/AP
Davor Dragičević

Regionalna N1 televizija je objavila da im je u Policijskoj upravi Banjaluka rečeno da Davor nije uhapšen.

Davidova majka tvrdi da je Davorov advokat otišao u Policijsku stanicu Banjaluka, ali da su mu rekli da se ne nalazi u policijskoj stanici. Specijalna policija prethodno je zatražila od novinarskih ekipa da se udalje i pratila je Davora do džamije Ferhadija. 

Trenutno nije moguće proveriti gde je Davor odveden. 

Davor Dragičević je šetao prema džamiji Ferhadija, a specijalci su ga opkolili. S njim je bilo još par osoba. Ostali pripadnici grupe "Pravda za Davida" su se sklonili u jedan od kafića na Trgu Krajine. Specijalci su ušli u taj kafić i uhapsili jednog od članova grupe "Pravda za Davida" Željka Dabića. U međuvremenu su na Trg Krajine stigli komunalci, koji su počistili "Davidovo srce". 

Nakon protestne šetnje, Davor Dragičević se sa grupom građana vratio na Trg Krajine, gde su se ponovo pojavili pripadnici Specijalne policije. Oni su zatražili od građana da se raziđu sa Trga, navodeći da je odobreno vreme za protest isteklo u 20 časova. 

U Banjaluci je sinoć održan skup "Pravda za Davida", kome je prisustvovalo oko 10 hiljada ljudi, tražeći pravdu za ubijenog mladića i ostavku ministra policije Dragana Lukača.

2021 © - Vesti online